Rädda Nef från ChampagnePapi

1:26 21 Dec 2015

skarmavbild_2015-12-21_kl._13.26.59.png

Min första reaktion när jag såg denna bild på internet var exakt denna:

Starta Facebook-gruppen ”Rädda Nef The Pharaoh från Drakes blodsugarklor” och träffas på en offentlig plats med de andra gruppmedlemarna för att fika.

Men det är lite starkt tänkt kanske. Facebook-grupper träffas ju inte på riktigt. Låt oss titta på vad som har hänt:

1. Nef The Pharaoh gick ut offentligt med att han var en jättebra artist under 2015. Detta hände genom att han släppte musik.

2. Drake har gått ut offentligt med…
2.1 … co-signs av okända nya innovativa artister via digitala kanaler eller genom att spela in remix på bra sång.
2.2 … med musik där Drake för evigt använt sig av artisternas flow och musikaliska uttryck, vilket legitimeras genom Drakes del av utbytet: ge co-sign.

3. Jättemånga artister har gått ut offentligt med tvivel kring om Drakes co-signs verkligen hjälper artisterna, eller om de framförallt hjälper Drake?

4. Sauce Walka gick ut offentligt med sitt missnöje över att Drake hintat i digitala kanaler om att han skulle remixa 2 Legited 2 Quitted, men sedan svikit löftet/hintandet genom att gå ut offentligt genom att aldrig släppa någon enda remix till 2 Legited 2 Quitted. Vi skrev om det här på bloggen.

5. Jag gick ut offentligt med min teori om att Drake hittar nya innovativa artister att gå ut med offentligt med co-signs till genom att analysera icke-offentlig data från sociala medier och musiktjänster.

6. Flera rimliga gick ut offentligt med att de höll Nef The Pharaohs Big Tymin som en av årets bästa sånger.

7. Drake gick ut offentligt med en co-sign av Nef The Pharaoh genom att lägga upp en bild på Nef The Pharaoh på sitt instagramkonto. 

Finns mycket händelser mellan raderna här, men dessa sju grejor är de absolut viktigaste.

Vad händer nu? Kommer Nef The Pharaoh få en ordentlig skjuts i karriären nu eller kommer det gå åt fanders som för Sauce Walka? Det är det nog ingen som vet, men uppenbarligen är risken för det förstnämnda stor nog för att jag, en rapbloggare i Sverige, skulle bli orolig.

Om ni absolut vill kan ni precis som Drake lyssna på Nef The Pharaohs musik och se om det påverkar hur ni känner för hela den här historien. Nef är mest känd för sin cash money/golden era New Orleans-influerade Big Tymin som ni ser i videon nedan. Även EP:n* är jättebra. Den hör ni här på Soundcloud t ex. 

/Hugo

*EP är förkortningen för ”Elektronisk Puck”. Förr i tiden lyssnade folk på musik i sin hemmiljö genom att lägga tunna runda svarta skivor där musiken sparatas i räfflorna på en vinylmaskin och så blev det musik när man tryckte på play. Skivan såg lite ut som en puck. Idag lyssnar vi på musik på elektronisk väg, men har behållt ordet puck av nån anledning, fast med tillägget elektronisk. Lite som hur E i E-mail står för effektiv, effektiv mail, pga snabbare än fysisk mail.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg