Skillnaden på fotobomb och photobomb är hårfin

5:21 14 Maj 2014

I förrgår kom vi hem från Paris. Jag har fotat jättemycket, fast min kamera är mer en filmkamera än en fotokamera och därav är 90% av bilderna antingen suddiga, brusiga eller bara allmänt dåliga. Ja, jag ska köpa en bättre. Ja, det är bara något jag säger eftersom bra kameror kostar rövmycket och visserligen har jag pengar men jag är snål. Nej förresten, inte snål. ”Sparsam”.

Så jag kommer dessvärre inte göra en fotobomb, som det så fint heter på bloggspråk. Men å andra sidan finns det bara en enda bild från resan som är värd att se. Den tänkte jag lägga upp. Här kommer den.

Påhittad bakgrundsstory: en för omvärlden okänd människa från norra Kina på semester i Paris skulle fota Eiffeltornet. Hen ställde sig i den välkända parken sydost om tornet, vred på kameran för att få en estetiskt tilltalande fotovinken, tryckte av en bild och detta var vad denne kines beskådade under de tre sekunders preview på systemkamerans skärm. En tunnhårig, blekrosa europé med jättestor mun hade lyckats photobomba sig in i hörnet på bilden. Kinesen tittade förvånat upp från kameran och såg europén, hysteriskt fnissande, springa från platsen.

Verklig bakgrundsstory: det är ett jävla helvetesuppdrag att ta en selfie med systemkamera framför Eiffeltornet. Jag tog åtta bilder innan jag någon blev bra. Bilden ovan är inte den åttonde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG