Fyra biorecensioner i ett blogginlägg, jag är fan bättre än vilka kultursidor som helst

2:07 16 Jan 2015

Här ska ni få höra en sjuk grej. Jag har gått på bio fyra gånger inom loppet av sex dagar. Ja, det är sant. Och ja, jag har ett liv utöver att se på film. Sedan förra torsdagen till i onsdags såg jag Wild, Jönssonligan, Birdman och Pride och eftersom jag bara skrivit om en av dessa filmer hittills här på den lelle bloggen tänkte jag idag skriva en

~*BIOGUIDE*~

Var på förhandsvisning av Wild förra torsdagen. Handlar om en badass gurl som missbrukat sex och droger och som bestämmer sig för att gå en 177 mil lång vandring i vildmarken för att hitta sig själv.

Bäst: Älskar Reese Witherspoon. Satt hela filmen och fnissade varje gång hon åt något med en sked. Reese With-her-spoon. Lol. Också jätteskönt att se en karaktär som är osminkad och osmal och att INGENTING handlar om hennes kropp och utseende över huvud taget. YAAAZ.

Sämst: Första scenen där hon pga skoskav rycker bort en sönderblodad stortånagel, AJJJJJJ.

I tisdags var jag och Johanna på förhandsvisingen av Jönssonligan – den perfekta stöten. Fyra kewl kidz gör upp en plan för att bryta sig in i ett idiotsäkert bankvalv och stjäla femhundra miljarder kronor.

Bäst: Att jag får känslan av att sitta och se på Oceans Eleven med svenskt tal. Fast inte dubbat alltså. Utan bra. Även uttrycket ”spräng mig i arslet” passar bra in som något av det bästa.

Sämst: Den är en och en halv timma lång och känns jättekort, men hade lätt kunnat vara två timmar och kännas lagom lång. Slutet känns lite för hastigt.

Förra veckan såg jag Birdman också. En gammal skådespelare som är way past sina glansdagar som superhjälten Birdman sätter upp en pjäs på Broadway. Emma Stone spelar hans druggy dotter och saker blir rätt schizofrena.

Bäst: Att de filmat hela filmen så att det ser ut som att de aldrig klippt!!! Det är en och samma kameravinkel genom hela, med strategiska klipp i mörka passager eller i någons rygg, men det blir sååå snyggt.

Sämst: Kändes som en guldgruva av djupa metaforer och jag fattade ingenting.

Avslutade min bio-streak i onsdags med att se Pride. London, 80-tal, homofoba gruvarbetare strejkar men grupper av homosexuella startar insamlingar för att hjälpa till. Ripoff på This Is England-introt med gamla protestfilmer ackompanjerat av glada, totalt opassande trudelutter, men sen dyker även Joe Gilgun upp i bild och då känns allt förlåtet.

Bäst: Rollistan!!! This is England-Woody och Sherlock-Moriarty ihop med halva Harry Potter-casten.

Sämst: Homofobin gör mig så jävla ARRRRG

Sådääääär. Varsågoda. Iväg på bio med er nu.

13 kommentarer | “Fyra biorecensioner i ett blogginlägg, jag är fan bättre än vilka kultursidor som helst”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. ätstörd i samhället skriver:

    alltså ursäkta. Clara, du äger på nästan alla sätt och vis, men nu måste jag faktiskt anmärka på en sak du skrivit. hatar att vara en jobbig liten pk-tant, men vill uppmärksamma vad du skriver här ovan.

    ”…jätteskönt att se en kvinna som är osminkad och osmal…” (om Reese Witherspoon)

    förlåt, men alltså VAR är Reese Witherspoon tjock någonstans?? hon är verkligen inte ”osmal”. visst, hon är ej Hollywood-smal, men det är ett extremt ideal som ligger närmare svält än något hälsosamt. Witherspoon är SMAL. hon har fett på kroppen, men hon är knappast överviktig. inte alls, faktiskt. Reese Witherspoon är normal-smal, och jag tycker din kommentar påvisar i vilket sjukt samhälle vi lever, där idealen är så långt i från bra.

    att kommentera en kvinnas kropp är aldrig rätt. jag vill inte på något sätt visa att det är okej med denna kommentar, bara belysa det lite problematiserade sättet du framförde din tanke, som säkert grundar sig i något bra.

    1. Matilda skriver:

      Jag håller faktiskt med. Jag vart tvungen att googla för att se att det faktiskt var samma person jag tänkte på som det skrevs om. Reese Witherspoon är, enligt mig, smal.

      1. Jennifer skriver:

        Agreed. Också sett filmen och tänkte så så så många gånger på hur väldigt smal hon såg ut i den (egentligen ganska sjukt att man tänker på sånt.. men ändå).

    2. Clara skriver:

      Hehe kör på med att vara en ”jobbig liten pk-tant”, samhället behöver fler såna. Okej, när jag skrev osmal utgick jag från normen som vi matas med i can ALLA filmer. Skrev aldrig nånstans att Reese är varken tjock eller överviktig, inte heller att det är något dålig med att vara osmal (!!) men hon ÄR osmal, i alla fall i mina ögon, jämfört med Sandra Bullock och Jennifer Lawrence och alla andra asvältränade och supersmala skådisar som alltid får plats och får synas. Vi lever i ett sjukt samhälle, precis som du skriver, men hur blev det något dåligt att vara osmal? Vill ännu en gång anmärka att jag menar det i jämförelse med Hollywood-idealet. Jag tyckte det var så jävla skönt att se en kvinna i en film som är helt jävla normal för en gångs skull.

  2. Emily skriver:

    Ååh måste se <3<3 ett frågetecken bara: Reese Witherspoon = osmal??? que pasa

  3. Emily skriver:

    (såg nu att kommentaren under undrade samma, sorry för upprepning)

  4. andrea skriver:

    wild är sjukt bra film!

    1. Clara skriver:

      Håller med! Och ROLIG, skrattade högt flera gånger.

  5. Nagelsvamp skriver:

    Sjukt bra recensioner <3

    1. Clara skriver:

      Yay tack!!

  6. Evelina skriver:

    Vilka hp-skådisar??? Har sett i trailern att jessie cave är med och att Imelda staunton också ska ha nån roll!

  7. Johanna skriver:

    Jag kan inte låta bli att påpeka att det var 500 miljoner kronor dom försöker stjäla i Jönssonligan och inte 500 miljarder. Dock tycker jag att det borde varit 500 miljarder istället då 500 miljoner låter ganska lite, för att vara film då ;) Men i alla fall, bra recensioner!

  8. Erik skriver:

    Underbart att Torkel spelar den nya dynamit-Harry, bara det gör att filmen inte kan bli annat än bra! :D Underbart i trailern när han kommer i byxan av smällen ;D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg