Exakt samma känsla som när nån ba ”oj en spindel” och du ba ”VAR??!!” och personen ba ”nä den försvann”

2:06 11 Feb 2015

Minns ni när jag tog blodprov förra året?

Det mindes jag extra väl igårkväll. Mindes hur världens tjockaste nål penetrerade mitt lilla, oskyldiga armveck och pumpade ut litervis av tjockt, rött blod som fyllde ett kubikkilometer stort provrör. Mer eller mindre. Det är så jag minns det i alla fall.

I april åker jag till Indien (SÅ KUL!! ska berätta mer när det närmar sig). I Indien finns sjukdomar. Mot sjukdomar behöver en vaccin. Vaccin innebär sprutor. Sprutor innebär fruktansvärda minnen från blodprovstagningar förra året.

Jag hade svårt att sova inatt. Var inte direkt höjden av taggad, om vi säger så. Vaknade med magont och kände mig snurrig när jag gick den femton minuter långa promenaden till vaccinkliniken. Gick in i väntrummet och försökte dämpa min livrädda huvudvärk med positiva tankar. Du är inte rädd. Du kan ta spruta. Du är inte rädd.

Fick komma in och fylla i en blankett om jag någonsin dött av något vaccin (typ). Berättade vart jag skulle resa, hur länge och hur jag skulle bo. Blev rekommenderad vaccin mot Hepatit A & B. Som var slut.

Slut. Sista dosen blev insprutad i någon annans arm igårkväll, ungefär samtidigt som jag började kallsvettas av tanken på långa, stickande nålar. Så jag fick boka in en ny tid och gå hem igen. Jaha.

Är asbesviken, trots allt, för nu måste jag ju gå igenom samma nervösa plåga på nytt. Ugh. Jag har en bra hårdag i alla fall. Det är alltid något.

30 kommentarer | “Exakt samma känsla som när nån ba ”oj en spindel” och du ba ”VAR??!!” och personen ba ”nä den försvann””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Värsta som finns ju, att vara asnervös för något, sen blir det inställt och man måste vara nervös en gång till. Dessutom var man nervös helt i onödan första gången

    1. Clara Henry skriver:

      Jaaaa eller hur! Suger ju. Hatar nervositet, värsta känslan.

  2. Tilda skriver:

    Åh, Indien! Jag har varit där fyra gånger och sammanlagt 15 veckor =) Vart i Indien ska du? Jag har varit i Delhi, Mumbai, Goa, Karnataka, Kerela och anadamanerna. Det med sprutor, jag har exakt samma känsla. Jag går i sexan och när jag gick i femman tog vi spruta mot livmoderscancer. Det var det värsta skolåret NÅGONSIN, jag hade panik de två första gångerna och tog inte den tredje pga rädsla. You’re not the only one… Hoppas det går bra med sprutan!

    1. Clara Henry skriver:

      Oj shirrenation, det är fan nästan lika många gånger som jag varit i England. Nästan. Coolt! Jag ska till nordvästra delen av landet, ska bli awesomeballs.

  3. Louise skriver:

    Jag vet precis känslan! Är livrädd för sprutor och tror ärligt talat att jag skulle dö om jag hade behövt ta blodprov. Förra gången jag skulle ta sprutor för att åka till thailand så kände jag det som att jag skulle svimma så jag bad om att få ligga ner och ta sprutan och det kändes så sjukt mycket bättre än att sitta. Om jag kan klara det så kan du! :)

    1. Clara Henry skriver:

      Hahaha åhhhh feel ya gurl. Hoppas innerligt att det där inte blir jag nästa gång. Risken finns.

  4. Lovisa Hylse skriver:

    Åh, Indien, men gud vad kul! Dock väldans mycket mindre kul med sjukdomar och sprutor såklart :( Men Indien, gud vad spännande :D

    1. Clara Henry skriver:

      Hoppas jag slipper sjukdomarna! Något gott måste ju dygnslång nervositet föra med sig.

  5. Antonia skriver:

    Jag tog en sådan spruta när vi skulle åka till Malaysia och första gången kände jag inte så mycket men andra gången var det lite värre. Tredje gick också bra. Men jag tror att det kommer att gå bra för dig. Jag tycker också att det är ganska jobbigt att ta spruta men jag försöker att slappna av så mycket som möjligt. :-)

    1. Clara Henry skriver:

      Bra tips. Ska slappna av och tänka på kattungar.

  6. Matilda skriver:

    Hej Clara! Jag ska snart välja gymnasium och har funderat på Ingrid Segerstedts Gymnasium då jag är åt journalisthållet. Vad tycker du om skolan? Var du nöjd? Skulle du rekommendera den?
    Kram!

    1. Clara Henry skriver:

      Sååå bra skola! Jättenöjd! Ja! Kram!

  7. Frida skriver:

    Jag tog sprutan för ett år sedan typ och det gick jätte bra! Andra var lite värre än första och sista men det gick bra ändå! OCH det kommer att gå super bra för dig! Kramisar från mig!

    1. Clara Henry skriver:

      Taaaack för pepp! <3 KRAM

  8. Mica Hulin skriver:

    Kolera vaccin är att rekommendera vad jag har hört. Och fokusera på känslan du kommer ha efter sprutan, du är bäst, ha det fest!

    1. Mica Hulin skriver:

      ps. kolera vaccinet ska drickas= inga sprutor!

    2. Clara Henry skriver:

      Yaaas, fick köpt med mig koleravaccinet hem! Svindyrt! Kommer bli besviken som fan om jag får kolera!

  9. ISA skriver:

    nä men det där är fan inte ok. Feel with yah sistah.

    1. Clara Henry skriver:

      Inte ok är exakt vad det är. Thnx 4 the support sis

  10. Linda skriver:

    Fy, förstår verkligen din nervositet. Så himla jobbigt att behöva gå och vänta nu också.
    Jag var själv superrädd för nålar tills för några år sedan då det typ bara gick över genom något magiskt under? Förstår inte hur. Är bara himla tacksam över att slippa vara rädd.

    Hur som helst, skickar massa pepp till dig. Indien låter ju hur spännande som helst för övrigt! KRAM

    1. Clara Henry skriver:

      Men åh vad skönt?! Jag är precis tvärt om, aldrig varit spruträdd förrän typ för ett år sen när allt bara KABLAM och så blir jag snurrig bara av tanken :))) tack för pepp i alla fall, kram!!

  11. Kajsamy skriver:

    Jag lider verkligen med dig.
    Jag har kronisk migrän och innan läkarna visste vad det var jag hade så var jag tvungen att ta en jävla massa blodprov och andra grejer.
    Jag är lika spruträdd som dig och att ta blodprov vid varje läkarbesök var fan inte kul. Men Clara det kommer gå bra! Du är en powerkvinna! :D

  12. Hej :) skriver:

    Clara :) När kommer nästa ”Clara testar”. Jag ÄLSKAR Clara testar. Blir så glad varje gång du släpper en sån video. (Menar ej för att tjata, utan bara en fråga) Kram <3

    1. Sara skriver:

      Håller med! Jag gillar särskilt introt och har länge tänkt på att fråga när nästa ”Clara testar” kommer men vill inte att de ska ge någon pressgivande effekt. Kram på er alla<3

  13. Emmz skriver:

    Men GUD vad häftigt med Indien – hoppas du får se en tiger!!

    Mitt tips för att bota sprut-ångest; bli blodgivare.
    Sen är det total vardagsmat efter ett par omgångar – var skit nervös innan – riktigt skönt att bli av med ^ ^

    Och tänk på mig som kanske ska bli gravid om ett år eller två, då kanske man hamnar i en situation då man behöver folks blod
    (hoppas inte men man vet aldrig > – <)

    I så fall känns det ju fint att man satt in på blodbanken innan man tar ut 

    Ha det bäst! Kraaaaaaaaaaaaaam

  14. Emmy skriver:

    Är så avis på att du ska till Indien! Vart i indien ska du?? Jag bodde där förut och det är ett riktigt häftigt land! Är naan och palak paneer, mina favoriträtter!
    PoK

  15. Laila skriver:

    Har varit i Indien, superhärligt ställe. <3 Vart i Indien ska du?

  16. Miriam skriver:

    Åh vad härligt med Indien! Jag tog just vaccin mot hepatit A&B eftersom jag ska till Afrika i april, och det var inte alls farligt. Hade lite värk i armen samma dag men det gick snabbt över, så du har inget att oroa dig för :)

  17. Johanna skriver:

    Vad jag tycker om när du bloggar mycket! (vilket du har gjort på sista tiden) Förstår att det är jobbigt att ha ett liv samtidigt som man ska ha tid för att blogga, men ville bara att du ska förstå hur uppskattade dina blogginlägg faktiskt är. Keep up the good work och lycka till med din bok!

  18. Vad häftigt med Indien!! Du får tänka på resan och känna att det lilla, lilla sticket är värt det :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG