En retroaktiv Roskildebetraktelse

12:54 6 Jul 2011

Kombinationen av mycket människor, danskar och i stor utsträckning ickespolbara toaletter borde göra att jag avskyr festivaler. Men efter mitt fjärde år på Roskilde är jag fortfarande frälst. Med tanke på den ickeexisterande internetuppkopplingen och hutlösa mms-kostnader kommer här en kort sammanfattning på de tio dagar jag spenderade i tält på en festival tillsammans med 78 000 andra människor. 

Bra saker med Roskilde 2011:

– Deadmau5, Chase & Status, Atmosphere, Janelle Monáe, OFWGKTA, M.I.A. och Big Boi – hysterisk folkfest från början till slut. Hade brutal träningsverk dagarna i exakt hela kroppen efter de konserterna. Deadmau5 borde ha avslutat festivalen, för ett liknande extatiskt folkhav var det länge sen jag såg.

– Inlinesåkande killar i skateparken.

– Bodde på Silent & Clean-området. Grönt gräs, grannsamverkan och tyst när man ville sova.

– Att man kunde se 70+are spatsera omkring i deras finaste kostymer inne på festivalområdet.

– Den makedonska rapgruppen Shutka Roma Rap som vägrade gå av scenen och fortsatte spela trots att arrangörerna stormade scenen.

– Att jag slogs och nu har en helt blåslagen arm som vittnar om ett hårt liv.

– Maten man kan köpa. En uppsjö av kulinariska rätter från alla världens hörn. 

Dåliga saker med Roskilde 2011:

– Det regnade, åskade och blixtrade något vansinnigt på lördagskvällen. Just där och då var jag nära att packa ihop och åka hem.

– Fulla danskar. Tyvärr ofrånkomligt på en festival där typ 90 % av habitanterna är danskar.

– Kings of Leon. Caleb Followill må vara snygg, men ett mer douchigt och stelare band får man leta länge efter.

– Vaknade upp av att någon kastade en amerikansk fotboll i mitt ansikte. Resulterade i svullnad och ett ännu större hat gentemot danskarna.

– De som åker på festival men inte går på några spelningar. Vilka är ni?

– Alkoholsvullnaden jag tyvärr dras med.

– Att Veto, ett av Danmarks absolut största electropopband, inte lyckades dra igång publiken på öppningen av Orangea Scenen. De tycks kräva en liten, mörk arena för att vara som bäst.

– Det här var min solsemester och jag är lika blek som innan jag åkte dit. 

Innan jag åkte lovade jag Parisa att vara ful, för det finns ju faktiskt få saker som är värre än folk som är festivalchica på smutsiga campingfestivaler. Jag hoppas att jag lyckades med det.

 

Mitt humör var… sådär efter åtta timmar utan föda i kö för att komma in på campingområdet. Här åt jag min första konserv – tonfisk med fingrarna. Gudomligt gott, som ni kanske förstår.

Satsade på lite Marc by Marc Jacobs 2010 här. Fick många positiva reaktioner på mina mönsterkombinationer.

Jag – bakissvullen och svettig.

Här regnade det, och med en snabb titt på mitt uppgivna ansiktsuttryck var det väl här jag övervägde att åka hem. Notera även regnjackan i storlek 158-164 som jag av ren snålhet valde att köpa istället för en i en något mer passande storlek. 

För att summera veckan kan man med glädje konstatera att spelschemat för en gångs skull var bra upplagt – knappt något man ville se krockade vilket tillhör ovanligheterna. Danskar är, och förblir, vidriga. Festival är kul så länge det är sol, när det regnar är det vidrigt och något av en helvetesprövning.

/ Praktikant-Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp