Sonar / Dag 2

4:33 15 Jun 2013

Tjo. Igår var dagen då jag bestämde mig för att ge Sónar hela min uppmärksamhet och inte trilla runt på off-Sónar-evenemang (intressant att nämna att Sónar förbjudit omkringarren at kalla sig Off-Sónar pga att de inte vill att varumärket inte ska förknippas med allt annat som händer i stan den här helgen). Det betyder Sónar By Day och Sónar By Night hela dagen/natten. Mitt gäng ville gärna se brittiska bas&rap-galningarna Foreign Beggers så det blev första uppdraget. På bilden kan du skåda förvånade spanjorer som i ett solgassande housetempo blev som slagna av Foreign Beggers uppviglande basterrorism. Det var en väl avvägd ögonöppnare i programsättningen att bryta av den standardiserade four-on-the-floor-stämningen som lätt blir överhängande mysig ute på SónarVillage. Senare återställde Matthew Herbert stämningen och Jamie Lidells soulego matchade bra med 30 grader sol.
 

Uppe i SónarDome hände ingenting. Eller hela 30min sena var JJ Doom (MF Doom & Jneiro Jarel) på scen (vilket i vardagstid omräknat från festivaltid är c:a 4 månader). Metallmasken hade inte ens ork att komma upp förens in i tredje låten då han lunkade runt och allmänt ointresserad ut. Det är fjärde gången jag har blivit besviken på MF Dooms spelningar eller snarare hans provocerande avtrubbighet. Publiken kände nog likadant som jag för under de fem första låtarna gick hangaren från att vara full till att gapa tom med liten klick på 150pers längst fram kvar. 

Skönt att det finns trygga virtuoser som Adrian Sherwood och Pinch att falla tillbaka på. Det som på pappret är en fantastisk bokning för en festival som Sónar där det finns en del gubbar som gärna gungar till gammal dub(step). Men uppslutningen var inte överväldigande i SonárHall när de tryckte igång första eko-pedalen. Mötet mellan Sherwoods rutin och legacy med Pinchs mer digitala omskrivning av dubhistorien är det mest välskapta jag hört på festivalen hittills.

Jag återkommer senare med dåliga bilder och kommentarer från fredagens By Night senare för nu måste jag springa iväg och lyssna på Mary Anne-Hobbs set.

/Love Lagerberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg