Gnucci @ Way Out West!

4:23 10 Aug 2013

Gnucci är en Sveriges bästa live-akter – topp 5 in fact, och då får du gärna räkna med Håkan och co – punkt. När hon kom ut på scenen igår, iförd antingen ett plastliknande lädernummer eller tvärtom, matchad med vit silvertejp, var hon en enda sak: hon var så jävla omedelbar. DIREKT köper publiken hennes introsnack om att bh:n gick sönder, direkt ville vi dansa. 

Det är märkligt att en artist som är så mångfacetterad (hennes rap ligger direkt i Angel Haze och Mykki Blancos game, med andra ord joinar hon line-upens mest intressanta akter), så hyllad och som dödar så fullkomligt live, är fortfarande något av en doldis. Hon är uppbackad av några av landets bästa producenter, har övergrymma Bella Boo vid sin sida, och ändå, ändå är det främst de hängivna klubbbesökarna alternativt P3-lyssnarna som tillhör hennes fanskara. Medan Major Lazer med frontman Diplo stoltserar på instagram med antalet dansande (läs: twerkande) fans, så är det en direkt självklarhet i Gnuccis fall – vi vet att alla kommer get low, i alla fall på sitt sätt. Det går bara inte att stå med armarna i kors, hur mycket image man än vill utstråla. Det Gnucci tillför Way Out West är direkt glädje och melodiöslakt

Direkt innan hon drar igång andra låten ber hon alla att dra igång sina ”Jugge-axlar”. Det är en underhållande syn att se, för de som inte kan skaka på axlarna försöker verkligen. 

När hon premiärspelar nya låten Finders keepers, producerad av 360 Donna-mästaren Cristian Dinamarca, blir det om än mer uppenbart att det är en klubbspelnings absoluta monark vi har att göra med. Jag för min del hade gärna dansat till enbart Gnucci för resten av min WOW-vistelse. Och när hon senare utlovar en video till den bastunga, nya låten, som ska vara fylld av hästtjejer, då kapitutlerar jag totalt. 

Gnucci är inte bara bland det bästa du kan se live, hon har en analys och även om hennes klubb-bangers ger en direkt access till hjärtat och kroppen, så blir det så otroligt mycket finare att hon står för en och annan bra sak också. Och, svettigare spelning kommer jag inte råka på under den här helgen, Gnucci brings the Way Out Wet. 

Jag vill ge Gnucci mer än P3, jag vill ge henne värlsherravälde. 

 

/Vendela Lundberg

3 kommentarer | “Gnucci @ Way Out West!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. FÖRKLARING skriver:

  Anledningar varför hon inte är lika stor som du vill att hon skall vara.
  1. Hon är grotesk
  2. Ja hon må vara duktig men det finns tjejer som gör exakt vad hon dock ser mycket bättre ut därav se punkt 1
  3. Mycket som hyllas och lyfts till skyarna i Sverige är ren båg och oförtjänt helt enkelt, och skulle nu Gnucci få den uppmärksamheten som du vill att hon skall få skulle det helt enkelt inte funka
  4. Enda anledningen varför hon ens syns är p.g.a. nepotism aka rabiata feminister

 2. sofie skriver:

  Allt, precis allt, är feministernas fel. Eller hur?

 3. Ladasta skriver:

  Idiotiskt att kalla henne grotesk. Jag har ingen aning om hur hon ser ut och känner att det kvittar. Hon är den bästa svenska hip hopkvinnan jag hört. Finns iofs inte så många men ändå. Sorgligt nog missade jag konserten. Hon borde varit på en större scen tycker jag. Efter albumet i kommit bör hennes karriär ta riktig fart och då lär hon stå på större scener inom kort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg