TORSDAGENS PRIDE: PINSAM SCHLAGERBUSKIS

11:54 2 Aug 2013

 

We got nothing but love för Pride MEN efter några timmar inne i Pride Park under torsdagens traditionsenliga schlagerkväll lägger vi benen på ryggen och drar till närmsta sunkhak (där ölen inte kostar 13432 kronor) för att dricka och försöka glömma. Från klockan 18:00 till 23:00 har det nämligen varit en nästan hundraprocentig buskisstämning på Östermalms IP. Upplägget ser ut ungefär såhär: En raffig transa står och drar fräckisar på scen följt av att Shirley Clamp kör en låt och efter det går Sean Banan upp och visar röven. Alla jublar.

Schlagerartisterna avlöser varandra i ett imponerande tempo och showens innehåll är för det mesta under all kritik. Men ibland glittrar det till, som när exempelvis Anton Ewald ÄGER scenen eller när The Big C aka Carola oannonserat gästar Richard Engfors under en del av hans show ”Cirkus Schlager”. Pride har i år även valt att lägga en antagligen oproportionerligt stor del av sin artistbudget på superstjärnan Agnetha Fältskog. Sjunger hon? Nej, hon gör ett ”framträdande”. Hon har kvällen till ära lämnat sin bunker på Ekerö och tar emot en guldskiva för sitt senaste album ”A”. Hon babblar lite kort i en mikrofon och går sedan av scenen till ”Dancing queen” som hon tar några motvilliga danssteg till på sin väg ut.

Vi har givetvis förståelse för att det finns folk som tycker om risiga Eurovisionhits men nivån är stundtals så OTROLIGT låg och det känns som att vi befinner oss i någon halländsk folkpark för att motvilligt bevittna en maratonbuskis med Stefan & Krister. 

Skippa Burleskgalan i Pride Park ikväll och lägg istället era cash på Trädgården som firar Pride genom att bland annat förvandla veckans Daytime Sessions till GAYtime sessions.

OM en mot all förmodan ÄLSKAR schlager och poppers rekommenderar vi Kolingsborg som fortsätter på det temat fram till klockan 05:00.

  Att Pride i år tagit några små steg mot en stereotypsbefriad stämning i Pride Park i samband med bokningar som exempelvis Amanda Jenssen, Melody Club och P3 Sommarsession. Den årliga schlagershow som beskrivits ovan har tidigare stått för Pride Parks underhållnings intellektuella klimax. Att en festival som arbetar mot normer ständigt förutsatt att schlagerbögen och butchflatan är normen för festivalbesökarna och anpassat underhållningen efter dessa stereotyper har aldrig känts fräscht. 

 

  Prides anspråk på att vara en välgörenhetsgala. Dj:s lockas att spela gratis på vip-området med anledning av det ärofyllda att engagera sig i HBTQ-frågor, trots förra årets vinst på 1,2 miljoner kronor. Även artister och konferencierer har förväntats jobba gratis genom åren – Stockholm Pride är en festival som (utöver av sponsorer) finansieras av biljettförsäljning, precis som vilken festival som helst.
 

 

CHRISTOPHER & SEBASTIAN

En kommentar | “TORSDAGENS PRIDE: PINSAM SCHLAGERBUSKIS”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Appreciate your support! I’m committed to producing top-tier content for effective backlink generation.”
    cobra kai red jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp