Putte i Parken lockar med gratis hiphop

10:21 7 Apr 2014

Putte i Parken bjuder in ytterligare åtta akter till årets festival. Och visst kan det anas en viss hiphop-riktning lik Siestafestivalens även på Karlstad-festen. Bland bokningarna syns all-star-gruppen Stor, Linda Pira och The Salazar Brothers. Tidigare bokningar är bland andra Ken Ring och Syster Sol.

Men nej, det blir ingen genuin hiphopfestival bara för det. Bland de nya bokningarna syns, utöver allstar-hiphoparna Black Sabbath-flirten Black Label Society, house-Nause, Tiger Bell, poppannluggen Linnea Henriksson och Sten & Stanley. Tidigare bokningar är Imperial State Electric, Ulf Lundell, Stiftelsen, Dregen, Raubtier, Turbonegro och Marky Ramone’s Blitzkrieg with Andrew W.K. Det är emellertid tydligt att det fokuseras mer på hiphop nu än tidigare.
Även om festivalen inte gör en helomvändning vad gäller genre, så gör de det vad gäller biljettpris. Förra veckan gick festivalledningen ut med att de, för första gången, gör festivalen gratis.
– Huvudanledningen är att vi inte hittat de artister vi ville ha i samma utsträckning. Vissa har tackat nej och så vidare. Vi tror inte på att sänka avgiften för att sälja utan vi gör det ordentligt och tar bort den helt. Sen är det upp till var och en om de vill lägga ett bidrag när de kommer, säger festivalgeneralen Niclas Lagerstam till GAFFA.

Svårt att hänga med i det oklara resonemanget? Putte i Parken har redan ett bidrag på 500 000 från Karlstad Stadshus, ytterligare 100 000 från Karlstad Elnät och 200 000 från Karlstad Energi. Dessutom får de in sponsorpengar och siktar på att dra mer stålar ur knallar och matstånd – just för att fler ska kunna komma dit. En festivaldag har tvingats bort. Nu kommer det alltså röra sig om en tredagarsfestival med runt 30 akter.

Vill du veta mer? Kolla här.

En kommentar | “Putte i Parken lockar med gratis hiphop”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Grateful for your encouragement! I’m committed to consistently crafting compelling content for effective backlink generation.”johnny lawrence red jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp