Festival tillsammans med Linda Pira och Stor!

12:20 26 Jun 2014

Det är en oväntat varm morgon vid Centralen, eller kanske är det bara den överdrivna mängden packningen jag bär på min rygg. Tiden är inne för Bråvallafestivalen, den första festivalen jag besöker på några år och kroppen är i symbios med en uppspelt iver.

Vid terminalen väntar ett gäng ungdomar säkerligen lika ivriga som jag själv. Framför dem står en buss färgad i röd camo, inte helt oväntat då även två målningar av Redline-rapparna Linda Pira och Stor pryder den. Detta är deras festivalbuss och resenärerna ska under dagen inte bara få se de två artisterna live utan ett möte med dem väntar i Bråvalla.

Från Dr. Martens till Nike Air Max-skor, ingen klädstil binder fansen samman när de stiger ombord på bussen. De möts av en dj längst fram tillsammans med musiken från högtalarna som dränker interiören i bas och rap. Längs med taket följer en lång rad heliumballonger och vid varje stol väntar en goodiebag fylld med kepsar, solglasögon, dryck med mera. Alla slår sig ner med den frukosten de har serverats och inväntar avfärden. Den dröjer dock, men när alla väl är på plats vrids nyckeln om och bussen lämnar Stockholm.

De två timmarna flyger förbi medan dj:n värmer upp festivalöronen tillsammans med bland annat Drake och Wiz Khalifa som ljuder ur högtalarna. Många av fansen verkar dock knappt märka av det, deras ögon har endast siktet ställt mot Bråvalla och deras favoritrappare.

Ett äldre par följer bussen med fascinerade ögon.

Väl framme i Norrköping svänger bussen in på en parkeringsplats där Linda och Stor väntar. Alla resenärer plockar på sig varsin bokstavsballong för att sedan vandra av bussen. Spänningen ligger i luften när alla har samlats utanför och de två rapparna smyger närmre folkmassan. Några av fansen försöker hålla båda fötterna på jorden, medan andra är desto mer uppspelta och det dröjer inte länge före en ballong försvinner upp mot molnen. 

Sen följer en rad bilder med Linda och Stor, båda pratglada och minst lika taggade. Fastän Redlines matriark var uppe klockan fem tillsammans med sina två söner ser hon tämligen pigg ut. ”Det är mama life” uttrycker hon och skrattar. Hon verkar lite tagen när jag berättar att 52 000 biljetter har sålts till Sveriges största festival. ”Och vi ska öppna?” säger rapparen och verkar än mer sugen på att ta över scenen om två timmar.

Bland lyckliga fans och glimrande ögon passar jag på att fråga om uppträdandet på Allsång på Skansen den 8 juli. Det är få rappare som har intagit Solliden men det faktumet verkar inte skrämma Linda som bara är glad att rap blivit så pass accepterat. Förutom att SVT kan lägga till ännu en rappare i sin line-up så är det i år även 10 år sen de första uppträdde. Inte helt oväntat är en av dem med oss på parkeringen, Salla – en av Salazar-bröderna bakom Redline och flera av rapparnas låtar – som uppträdde där tillsammans med den gamla gruppen The Latin Kings.

Till slut ska alla samlas framför bussen för en gruppbild. Alla ställer sig på rad med ballongerna i skyn som formar orden ”Linda P Ztor” (det fanns tydligen inga S). De smått nervösa blickarna framför kamerorna försvinner när Linda ropar ”är ni peppade, Bråvalla!”. Ett jubel brister ut och med det har festivalen officiellt tagit sin början.

Vid klockan 12:45 drog festivalen igång officiellt med Linda Pira och Stors uppträdande inför hundratals fans. Händerna var i luften när hits för hits erbjöds. Nu väntar en lång första dag med artister likt Lana Del Rey, M.I.A, Banks och Iron Maiden med flera.

En kommentar | “Festival tillsammans med Linda Pira och Stor!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Gratitude for your motivation! My commitment: crafting compelling content for impactful backlinks.”
    johnny lawrence red jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG