Lördagens line-up för Trädgårdens sensommarfestival YARD

11:00 9 Jun 2014

Förra veckan gick vi ut med nyheten att Trädgården och Under Bron anordnar festivalen YARD i mitten av augusti. Då var ännu inga namn släppta – nu har vi äran att få berätta för er om lördagens akter.

Den 16 augusti, på ännu okänd plats i Stockholm, finns alltså möjligheten att se följande, ganska Under Bron/Trädgården-klassiska bokningar:

  • Jeff Mills
  • Robert Hood (live)
  • Francois Kevorkian
  • Legowelt (live)
  • Bella Sarris
  • Dinky
  • San Soda
  • Nick Höppner

Eftersom informationen fortfarande är knapp kring vad YARD egentligen kommer att vara bestämde vi oss för att fråga ut Under Brons Johanna Schneider om det hela. 

Hej Johanna! På vilket sätt skiljer sig YARD från en stjärnspäckad helg på Trädgården eller Under Bron?
– Förutom att det är en mash up av Trädgården-ligan och Under Bron-ligans idéer så är det på en helt ny, magisk plats. Mer tillgängligt, i samma prisklass som en vanlig klubbkväll, en med ännu mer fint folk och ännu mer bra musik. Fredagen kommer att bli annorlunda i musikväg. Hela dagsfestkonceptet är så vinnande och vi vill flytta fram gränserna och testa att inte bara boka dansmusik. Fredagen kommer att bli något helt nytt.

– Tanken är också att man inte ska vilja lämna området på hela dagen, vi ska bli en stor familj hela helgen. Det kommer att finnas massvis med god mat och ett gäng överraskningar vi tänker ruva på ett lite tag till. Ta din bästa upplevelse på Daytime Sessions, gångra det ett par gånger och upplev det under två dagar och inte en. Hur fett låter inte det?

Vad kan vi förvänta oss blir temat eller inriktningen för helgen?
– Som jag nämner ovan så kommer fredagen att vara något nytt musikledes — men med samma fantastiska vibb som en typisk Daytime Session. På lördagen kommer musiken vara dans i vanlig ordning. Det är svårt att tröttna på dansmusik!

den förra videon ni släppte syntes mest grus och byggmaterial. Vad kan du redan nu berätta om platsen för festivalen? Hur valdes den ut?
– Platsen är en unik oas som symboliserar och inspirerar oss i det vi gör. Den har med sin närvaro redan satt det mest och vi behöver bara fylla ut tomrummet med vår magi. Den valdes utifrån nyfikenhet, öppna ögon och vilja.

Vilken av lördagens akter ser du mest fram emot?
– Typ alla! Så många av mina största idoler spelar, men helt klart Bella Sarris. Har varit peppad på att boka henne så himla länge, men inte hittat ett sammanhang som känts proper. För mig är det asviktigt att väva in bokningarna i festens omgivning. En helhet liksom! Bella Sarris är en chockbossig brud från Australien som fångats upp av tiNI och spenderar sina somrar som resident på tINIs klubb på Ibiza. Alla borde gå in och lyssna på hennes sets på Soundcloud. Helt perfekt daytime-musik tycker jag!

Mysigt med sensommarfestival! Planerar ni att denna helg ska bli återkommande?
– Det här är verkligen en start på något nytt. Men man vill alltid förnya sig och det gäller även för Yard. Nästa år kommer vi att vilja ta med alla på en ny resa, och hur den ser ut återstår att se!

Mer info om YARD, den 15-16 augusti, hittas här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp