Sónarbloggen: Johanna Schneider om spirulina, off-Sónar och skaterboys

11:07 12 Jun 2014

I helgen går elektroniska festivalen Sónar av stapeln på moderplatsen Barcelona. Vi finns på plats för att rapportera om all the rage – men redan nu, rusiga av längtan, bestämde vi oss för att kontakta ett gäng Sónar-relaterade profiler för att fråga om deras upplevelser och förväntningar. Först ut: Under Brons Johanna Schneider, som även var med och anordnade förra och första årets upplaga av Sónar Stockholm.

Hej Johanna! Vad betyder Sónar för den elektroniska musiken, för klubbarna, artisterna och bolagen?

– Varumärket Sónar är sjukt creddigt och något som många gärna har på sitt CV. Samtidigt som det känns som att Sónar är för den något bredare elektroniska musiken, och inte för dansmusik på samma sätt. Däremot så händer ju allt det ”off Sónar” – vilket jag antar med åren har blivit mer och mer en del av festivalen och helhetsupplevelsen?!

– Det förvandlar ju HELA Barca till en fest vilket typ alla vinner på. Klubbarna med mer smal musik är ju lika mycket dragplåster som själva festivalen, alltså de djs som är ännu mer underground får också skryta om att de spelar på ”Sónar”. 

Vilka är dina favoriter av årets bokningar?

– Det är så himla tråkigt och förutsägbart att jag är mest peppad på off-Sónar-grejerna lol! Men där är jag t ex sjukt peppad på en dagspicknick med massa rumänsk minimal. Rhadoo ska spela imorgon och på Nina Kraviz första egna fest på lördagen och ikväll ska jag till nåt ställe där Midland spelar. Men Richie Hawtin på nån skitstor scen på själva festivalen vill jag ju se… och kanske Paul Woolford, Mø, Recondite, Harald Björk och Robyn då!

Hur ska du klara av att t.ex. gå på Four Tet 04.15 på fredagsnatten?

– Jag är ju ett partyproffs, jag dricker spirulina – ja, jag har packat spirulina… pinigt – och sover tills det jag verkligen vill se börjar spela. 04.15 är fan ingenting. Jag proffsminglar ju på Under Bron till 05 varje helg och tar hand om våra bokningar. Det där är NEMAS PROBLEMAS! 

Du jobbade med första upplagan av Sonar Stockholm sist, vad fanns kvar av Barcelonas Sónar i den?

– Alltså typ hela konceptet. Allt bokades ihop med deras team och jag skötte PR tillsammans med team Barcelona osv. Det är sjukt mycket kring deras varumärke som tex konst, ljus osv som gör att de var väldigt noga med att deras ”vibb” finns kvar i alla städer de har festival i… även i Stockholm. Och de var ju supernöjda, så lite Sónar-vibes måste vi ju ha haft!

Vad ser du fram emot utöver bokningarna?

– SKATERBOYS!! Inga jävla longboards!! PLAYAN!! Har en ny bikini!!

Och, vem hoppas du se i publikhavet?

– Eh… skaterboys?

/Parisa Amiri

En kommentar | “Sónarbloggen: Johanna Schneider om spirulina, off-Sónar och skaterboys”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Gratitude for your motivation! My commitment: crafting compelling content for impactful backlinks.”
    johnny lawrence red jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg