RMH och Baselines Villafest i Äppelvillan

7:31 30 Jun 2014

Trädgården har som bekant ynglat av sig ännu en gång, denna gång gäller det Äppelvillan beläget i Nacka. Nu i fredags teamade de upp sig med musikkollektiven RMH och Baseline för en premiär-Villafest, med akter som Adam Tensta och Carli, Dante, jj och Silvana Imam. Vi var på plats, tillsammans med JC, för att fånga kvällen och prata med de sommarsugna besökarna om deras festivalminnen.

Foto: Nelle Swan

Adam Tensta

Berätta om ditt bästa festivalminne!
– Shit, det är många. Jag har inte varit på någon festival utan att ha spelat. Jag tror det är en var man är ifrån i stan-grej, jag känner ingen som har åkt på festival. Men det var en speciell dag på Arvikafestivalen 2008, jag spelade ganska mitt på dagen, bra väder, bra stämning, det kändes som att allt var i slow motion…

Den härligaste känslan!
– Ja, det var overkligt. Jag spelade, jävligt fet spelning. Jag minns att jag gick runt på området och att det kändes som att jag såg allting för sista gången.

Saknar du någon typ av festival i Sverige?
– Jag saknar Arvikafestivalen, faktiskt. Den hade så specifika bokningar, det var så nischat, det var fett. Men jag ska faktiskt på Bråvalla imorgon, som gäst för första gången! Jag ska se Ison & Fille och Kanye West.

Linda och Nelly

Berätta om ert bästa festivalminne!
Nelly: – Uppsala reggaefestival var väldigt bra. 2011. Det var så synd att de flyttade det och sedan lade ner det.
Linda: – Eller på Öland Roots. Det är så skönt där, för artisterna blir en del av folket, det blir ingen barriär där. De var med och festade med alla på stranden, så himla härligt. Vi efterfestade med Christopher Martin och Assassin och de ville att vi skulle följa med till hotellet… Men vi tackade nej!

Vilket är ert bästa festival-life hack?
Linda: – Öronproppar till tältet, när man ska sova. Och tonfisk på burk.
Nelly: – Jag brukar ha med mig makrill i tomatsås.

Emelie Henriksson

Du kan väl berätta om det här med att du just presenterade dig som ”bong queen”?
– Jag var på Hultsfred 2012. Där fanns det en bong – en lång slang från en ölburk, liksom, som man står hukad och dricker ur – som jag började dricka ur. Jag och min bästa tjejkompis Matilda.

Men varför gjorde ni det?
– Vi ville visa att vi var bäst. Och det var nice. De utsedde mig till bong queen för att jag var så bra på det.

Kan du berätta lite om vad det här bongandet ledde till?
– Det ledde till att jag blev väldigt full. Och till att jag inte behövde betala någon öl inne på festivalområdet. Du måste testa att bonga!

Är det ditt bästa festivalminne?
– Nej, det är när jag träffade min nuvarande kille. Jag hade precis fått tre gratis öl. Inte i bong, utan man fick en öl från baren om man plockade upp 50 plastglas på området, men jag hade bara plockat 25. Men bartendern tyckte att jag hade så snygg sminkning – fem eyelinerprickar under ögat – att jag fick tre öl ändå. Jag drack dem, sprang fram till The xx, där det stod en kille med jättefint yogahalsband. Vi började prata, dansa, och det var som att jag kände honom direkt. Sedan tog han min hand och släppte den inte förrän nästa morgon.

Silvana Imam

Berätta om ditt bästa festivalminne!
– Way Out West, när jag såg Prince och Kanye. Jag var inte särskilt packad, jag bara såg dem och var aslycklig. Jag har inte spytt eller haft sjukant eller något på festival.

Du ska till Bråvalla nu. Vad ska du se?
– Kanye.

Ida Klamborn

Vad vill du aldrig se för gimmick, motsvarande Coachellas ”native American”-stil, på festival igen?
– En gång såg jag en man som var helt naken, fast han hade jeansshorts som han hade klippt av baktill så att det blev jeansstring, sådana som Beyoncé har nu. Det var nog sju år sen, han var ganska tidig med det modet. Men det vill jag aldrig se igen. På just honom.

Är du en festivalperson?
– När jag var yngre var jag det. Jag var rätt mycket på Roskilde, jag plankade in en gång.

Berätta hur du gick till väga!
– Jag klättrade över staketet! Och när jag väl var inne träffade jag två människor som hade ett extra band, för att deras faster jobbade på backstageområdet. De tyckte att jag var så trevlig, så jag fick det, då kunde jag röra mig fritt. De fick en burk sill också.

Du hade med dig en burk sill in? Hade du över från midsommar?
– Jag var så stressad när jag skulle dit, så jag tog vad som fanns i kylskåpet! Det var väldigt intensiva dagar. Jag sov inte. Det var 2006.


 

2 kommentarer | “RMH och Baselines Villafest i Äppelvillan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Your encouragement is appreciated! Committed to creating top-notch content for impactful backlinks.”
    johnny lawrence red jacket

  2. Ameliabran skriver:

    ”Appreciate your support! I’m dedicated to consistently crafting compelling content for valuable backlinks.”
    johnny lawrence red jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg