Det ultimata schemat till helgens Popaganda

4:44 28 Aug 2014


Popagandahelgen, de dagar som dessvärre alltid även markerar sommarens avslut, är över oss. 

Tur att gänget bakom festivalen har bokat så feta akter (notera: alla de fetaste är, förstås, tjejer) att vi förväntar oss att få glömma att det börjar bli kallt. Att löven faller från träden. Och att solen, typ, går ner innan vi hinner från jobbbet.

Skriv ut och ta med – här är Nöjesguidens tips inför helgen på Eriksdalsbadet.

Smit från jobbet! Du måste hinna se Nicole Sabouné.

FREDAG

Nicole Saboune. Hon satte våra hjärtan i brand med den magiska debuten Must Exist – nu vill vi se henne uppta hela Eriksdalsbadet med sin one-of-a-kind röst.
15.15, lilla scen

Kelis. Hallå! Denna stjärna kan inte få befinna sig i stan med sin Milkshake utan att vi befinner oss exakt framför scen.
17.45, stora scen

Efterfest med Wolf Alice, 1987 och Ida Redig. När 1987 kom med sin Michelle var den goda sortens omedelbara rysningar ett obestridligt faktum. Dessutom lär bossiga Ida Redig, tidigare uppskattad på Kentfest, komma till sin rätt i den där (nåja, lite deppiga) källaren vid Medis. Det här ska bli kul.
Göta källare, 22.00

 Lily Allen. I festivalens presstext för denna Myspace-artist (det fenomenet!) står det att ”de flesta verkar tycka att det behövs en popstjärna som vill ta ner alla andra popstjärnor på jorden”. Ja, jo, om man med ”de flesta” menar ”ett lyckat patriarkat” är det ju onekligen så att kvinnor som hatar kvinnor behövs. Men det behöver ju inte uppmuntras.

Smit inte från området för att slippa Veronica Maggio! Du måste hinna se Kindness.

LÖRDAG

Little Jinder. Äntligen Vita Bergens klockor live! Dessutom har Josefine själv lovat att gäster kommer.
14.00, lilla scen

Zhala. Eftersom det är fysiskt omöjligt att sluta lyssna på senaste I’m In Love är det väl lika bra att gå och se den live. Zhalas scenuppenbarelse får inte missas av någon levande.
15.30, lilla scen

First Aid Kit. Det är så olidligt spännande. Ska de nämna musikkritikbråket
19.30, stora scen

Kindness. Efter hans remix på älskade Robyns älskade Monument (ja, känd från Volvo-reklamen) är det få artister vi ser fram emot mer. Här är ett hot tip: artister som är älskade av både kollegor och fans är keepers. Dessutom avgudar Parisa honom.
20.30, lilla scen

Efterfest med Dante, Beatrice Eli och Naomi Pilgrim. En typisk samling artister som vi älskar bäddar för en typiskt bra kväll. Gå hit.
22.00, Göta källare

Efterfest med John Talabot, Baba Stiltz och Mayka. Nej, John Talabot är kanske inte så exklusiv nu när han samarbetar med raringen Axel Boman och är i Stockholm titt som tätt. Men det betyder inte direkt att han inte är bra. Gå hit. Också.
22.00, Debaser Medis

För bloggande och recensioner från helgens Popaganda, häng runt här i Festivalbloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG