Sónar Copenhagen, dag 2: ”Bra musik är bra musik, oavsett tidpunkt”

10:55 16 Mar 2015

Under dag två på Köpenhamnsupplagan av Sónar spelar de mest intressanta akterna tidigt under kvällen. Kasper Bjørke, som hade otur på Sónar i Stockholm då han delade speltid med publikfavoriten Jamie xx, går på redan strax efter åtta. Här är han på hemmaplan och fyller således hela dansgolvet. 
 

Den taniga drömpopparen Jaakko Eino Kalevi är på ovanligt glatt humör. Han presenterar alla låtar med ”Den här är ganska bra”, eller ”Den här är också bra”, eller ”Den här är faktiskt mycket bra”. Den mörkt sugande dramaballaden Flexible Heart är fortfarande ett av hans bästa spår. Det är den som är ”mycket bra”.


 

På den övre scenen spelar duon Factory Floor hård och cool, beatig brittisk klubbelectro. Det är mycket varmt inomhus så hela publiken svettas enhetligt. Den här lokalen är inte gjord för motion, men det börjar äntligen skapas en känsla som känns mindre tillrättalagd och mer emotionell. Att det ännu inte är särskilt sent är det ingen som bryr sig om. Bra musik är bra musik, oavsett tidpunkt. 


 

Mest folk är det utan tvekan när danska Trentemøller spelar. Danskarna gillar sina locals. Hans dj-set varar i en och en halv timme och tappar bara mot slutet när en gäst-dj kommer upp och spelar reggae, vilket är ett totalt genreskifte som inte riktigt passar ihop med den i övrigt ganska lättsamma mixen mellan gladtechno, electro och Björks Human Behavior. Dansgolvet är så fullt att det är svårt att hitta tillbaka till trapporna ned till utgången.


 

Problemet med att anordna festivaler under den kalla årstiden är såklart att de måste hållas inomhus. Det finns få lokaler som är både tillräckligt stora och tillräckligt klubbiga samtidigt, vilket lätt gör att den där mörka, magiska stämningen inte riktigt infinner sig. Den bästa scenen på Sónar Copenhagen är även den som ligger i det minsta rummet, därför är det ständigt kö för att komma in. Det är väl egentligen det stora problemet, tillsammans med bristen på kul mat att köpa. Man blir hungrig av att dansa i timmar. I övrigt är det ett snyggt förstagångsförsök, som sannolikt kommer att locka fler besökare nästa år. 

/Sara Berg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG