Post-Coachella

9:47 16 Apr 2015

Just nu befinner vi oss i det ekande tomrummet mellan de två helgerna på Coachella. Festivalbloggen passar på att summera den gångna helgen, och komma med tips till nästa gång.

Bästa konserten: Lykke Li.

Största snackisen: Madonnas tvångel.

Mest avända accessoaren: fejktatueringen i guld. 

Sämsta accessoaren: fjäderskruden. Att det finns puckon som fortfarande har sådana? Coachella ligger på en plats där den amerikanska ursprungsbefolkningen körts bort ifrån, vilket gör det extra respektlöst.

Borde inte fjäderskrudar som kommer från den amerikanska ursprungsbefolkningen förbjudas på alla festivaler?

Innan jag åkte till Coachella hade jag ett antal frågor. Här kommer svaren efter diverse fältstudier: 

1. Hur bohemisk kan en festival som serverar VIP-middag för 225 dollar egentligen vara?

Inte så bohemisk alls. Till och med tältkampingen var otroligt städad, med riktiga små gator och nummer till tälten. Man kunde även boka lyxiga safaritält med concierge, badrum, härlig frukost och massa snacks. Inte precis som på tältfestivaler i Sverige där typ en tub räkost betraktas som ett glamoröst inslag.

Jämfört med andra festivaler var det en rätt glammig stämning på själva området också. Jag antar att det blir så när majoriteten av besökarna har minutiöst planerade oufits, och faktiskt har råd att betala både för biljetterna och dyra hotellrum. Överlag var allt på området ganska pricey. Jag letade desperat efter pizza efter alla chiasmoothies och hittade till slut en tryffelvariant i ett av öltälten. Pizzan var himmelsk. Och superdyr. Det enda som inte var dyrt var vattnet, som sålts för 2 dollar per flaska sedan 1999. 

Azealia Banks var på strålande humör på sin konsert, men slöt inte fred med Action Bronson under helgen.

2. Försonades Action Bronson och Azealia Banks på scen efter sitt stora twitterbråk tidigare i år?

Nej, det blev ingen försoning. Azealia Banks, som annars brukar vara bråkigast på Twitter, var däremot överraskande ickekontroversiell under sin spelning. Hon log hela tiden, dansade glatt och sjöng a cappella så ljuvt hon bara kunde. Även Action Bronson höll sig på mattan. Ingen försoning, men inte något bråk heller alltså. 

Este Haim klev upp på scenen under Hoziers konsert.

3. Vilka artister gjorde surprise-framträdanden?

Madonna under Drakes spelning såklart. Este Haim, medlem i bandet Haim, dök upp under Hoziers konsert. De framförde en cover av The Time 1984:s låt Jungle Love. Slutligen välkomnade DJ Snake upp AlunaGeorge och MO under sitt set och tillsammans gjorde de succé.

Festivalbloggens bästa tips för Coachella: 

1. Skaffa biljetter i tid (se nedan).

2. Mejla, fixa och trixa lite så att du kan svalka dig i nån pool på en fest i Palm Springs. Det kommer att vara värt det.

3. Drick kopiösa mängder vatten. Jag vet, megatråkigt tips, men det är roligare att bli lite snurrig i huvudet på grund av margaritas än vätskebrist. 

Så får du tag på biljetter till nästa år:

1. Utrusta dig med en megasnabb dator och hoppas på det bästa när biljetterna släpps.

2. Boka ett hotellrum i Palm Springs där biljetterna ingår i priset.

3. Försök få kontakt med någon som bor i området och som har möjlighet att ta del av den lokala försäljningen.

4. Dyrast och läskigast av allt: köp biljetter i andra hand från nåt forum och be till gud att biljetten är äkta.

Om du lyckas lägga vantarna på en biljett, grattis! Coachella är inte bara en musikfestival, det är en upplevelse och lite av en institution. Att du hängt runt med jetsetters under den öppna stjärnhimlen i kalforniska öknen är väl något att berätta om för barnbarnen? Själv hoppas jag på att kunna åka tillbaka många gånger.

Läs även: Coachella, en hägring i öknen och Coachella dag 2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG