Summerburst Stockholm, dag 1: ”Apokalypsen i Gina Tricot-färger”

11:08 13 Jun 2015

Redan på tunnelbanan till Gärdet märks det att det är Summerburst i luften. Vagnen är full av kraftigt tatuerade, rödbrusiga unga män som kommunicerar med hjälp av bröl. Jag känner mig lastgammal fast jag med största säkerhet är yngre än majoriteten av dem.

Jag kommer in på området lagom till att Aronchupa, ni vet, I’m An Albatraoz-mannen, börjar spela. Innan han, med hjälp av sin ”lillasyster från Borås”, kör sin hit och publiken exploderar i jubel hinner han riva av Benny Benassis Satisfaction, We Will Rock You, Alla som inte dansar (är våldtäktsmän) och den låten där någon upprepar ”Barbra Streisand” gång på gång. Det känns som att vara på ett vidsträckt, långdraget studentflak. Jag smsar en kollega och säger att jag befinner mig i ”apokalypsen i Gina Tricot-färger”. Det är förvånansvärt trivsamt.

Dimitri Vegas och Like Mike får hela publiken att sätta sig ner genom ett simpelt ”sit your fucking ass down”. De gör alla födda på tidigt nittiotal – det vill säga 100% av de som befinner sig på Summerburst – överlyckliga genom att spela Crazy Frog, och jag får en stark känsla av att det här är den mest internationella svenska festival jag varit på. Det kan förstås ha med värmen och kvällssolen att göra, men det är inte svårt att för ett ögonblick låtsas att man i själva verket är på Coachella. Tills ett ungt, shortsklätt par börjar skrika på varandra på bred värmländska.

Till slut kommer kvällens tveklösa höjdpunkt ut på scenen. Avicii har kepsen bakochfram, kryckorna efter sin knäskada på stand-by, och inleder med en låt ackompanjerad av visuals i form av helikopterbilder på Stockholm. En gullig hyllning till sin hemstad, nu när han äntligen är hemma igen. Sen går det fort. Ett tag blir jag fånigt nog orolig att han bränner av sina hits för fort, när han har 45 minuter kvar och har hunnit spela både Hey Brother, The Days, I Could Be The One, Fade Into Darkness och nya Waiting For Love.

Men när Levels – nästan tio minuter lång, som väntat helt underbar – har kommit och gått är det strax dags för superstjärnan att avsluta. Ofattbara mängder eld har bränts av, fyrverkerier har smällt under nästan varje låt, och bakom Tim Bergling rullar mer och mer surrealistiska videos på omväxlande träd och höghus som demoleras av meteorer. Efter sista låten, inte helt oväntat Wake Me Up, säger Avicii några rara och tacksamma ord, och sen vandrar han av scenen. Den första Summerburst-dagen är slut.

/Greta Thurfjell

En kommentar | “Summerburst Stockholm, dag 1: ”Apokalypsen i Gina Tricot-färger””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Andrea skriver:

  Jag var mycket lycklig att hitta Dr.Oduduwa kontaktadress online blogg under min sökning efter äktenskapsrådgivning och kärlek expert online webbplats. Jag heter Andrea Maria från Stockholm-Sverige, för några dagar sedan läste jag en kommentar från en spansk dam som heter Katie. Hon delade sitt vittnesbörd om hur hon möter sin sanna kärleksman (hon hittar en livspartner) efter att ha varit ensamstående i omkring 14 år , men omedelbart kontaktar hon en andlig healare {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} för att luncha en kärleksspell av attraktions- och kärleksspell för att bryta alla band av ensamhet. Två veckor efter att hon hittar äkta kärlek, och idag är hon förlovad och blir beredd på Christman och New Year semester för att fira kärlek med sin nya, hittade kärlek. Jag var mycket glad för att hon delar hennes kärleksbevis och hur hon hittar sådan mirakulös hjälp, jag kopierade e-postadress.
  För några dagar sedan kom jag ihåg att skicka e-postmeddelanden till samma man och frågade efter hans helo. Jag gjorde också för att återställa mitt äktenskap också locka mer kärlek och lita på min kärleksrelation med Ambrose, min man. vi är gifta i mer än 6 år och ändå lämnar varandra, jag har försökt flera gånger att bjuda in honom komma och bygga ett lyckligt hem med våra två barn, han kommer inte hålla med för att han var rädd för äktenskapsliv och kanske jaga andra yngre tjejer i tro, jag älskar den här mannen och jag vill att mina barn ska växa tillsammans med honom med en fullständig familj, jag gjorde allt för att få hjälp över hela världen tills jag träffade Oduduwa e-postadress Jag är glad att jag kopierade sin e-postadress från den postade kommentaren och skickade ett meddelande till honom och begär hjälp eftersom det enkla och enkla steget ändrade mitt liv till glädje och glädje idag, Oduduwa Kraftfull andlig man reddar mitt äktenskap, han gjorde allt älska stavning på min vägnar under midnatt timmar på sitt tempel enligt honom. Jag gör ingenting bara, jag blev ombedd att ge stavningsprodukter som behövs för att göra stavningsförälskelse stavningsböner, jag följde strikt och följde alla instruktioner när jag köpte alla stavningsobjekt som krävdes för stavkraft att aktivera. Jag gjorde allt nödvändigt för att jag tror på vad jag vill till jul för mina barn lovade jag mina barn vi alla går ut på julen semester med sin pappa kommer med oss, så jag måste uppfylla mitt löfte till mina barn, jag gjorde allt möjligt bäst för snabb och brådskande lösning, jag kunde inte har gjort det möjligt utan Baba Oduduwas hjälp, det stora jag skulle ha gett upp och trodde att min man såg någon annan, då var vi färdiga. Jag är glad att jag fattade ett djärvt trossteg och idag är jag väldigt glad att leva tillsammans med min älsklingsman och mina barn är lyckliga.
  Jag lovade Dr.Oduduwa, jag delar mitt vittnesbörd mot världen när jag träffar hans kontakt på nätet bloggen kommentar eftersom det här sparar mitt liv och äktenskap, så därför kommer jag att vilja dela för att rädda andra eftersom jag tror att de flesta passerar helvetet i namn av falsk kärlek och äktenskap fungerar inte, idag läser du detta har du större möjlighet att kontakta Droduduwa för sådan hjälp och andra frågor som följer; … Kärlek stava del för att hitta och upptäck sant kärlek ,
  Kärlek Relation Counseling, Byggnadstro och engagemang i äktenskapsförhållande, Sätta tillbaka sant kärlek och bryr sig om varandra, Skilsmässa fall lösning, Sluta rättsfallet på Child Custody, Love stava för att få tillbaka förlorad kärlek etc.
  Det här arbetet är mirakel och jag är tacksam för den här andliga äktenskapshelgen som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom för alla som har ett äktenskap eller förhållande kris idag, snabbt konsultera den här andliga stavningen för att återvända ex kärlek.
  Obs: Vänligen detta för endast de som är desperata och fast beslutna att hitta sann kärlek och återställa tillbaka brutet äktenskap ska skicka meddelande för att kontakta Oduduwa för hjälp e-postadress: {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp