Summerburst Stockholm, dag 2: ”Anonymous-masken är inne igen”

5:43 14 Jun 2015

Andra dagen på Summerburst är om möjligt mer apokalyptisk än den första.

Det orimligt vackra vädret från gårdagen är utbytt mot ett mulnare, besökarna är av någon anledning fullare, och i ”premium”-området har ett killgäng satt på sig tröjor med ordet ”Lina?” på bröstet och ”Låt Persbrandt knarka ifred” på ryggen. Många verkar även ha bestämt sig för att Anonymous-masken, känd från V For Vendetta, är inne igen. Särskilt med solglasögon ovanpå.

Dagens trend tycks vara att projicera lyric-videos bakom sitt framträdande – på bilden ovan under Dimitri Vangelis & Wyman (med tillhörande obligatoriskt konfettiregn, och Uberchopper i bakgrunden). Oklart är om det är för att publiken ska kunna sjunga med, eller bara för att visa upp de högkvalitativa texterna.

Afrojack som spelar näst sist har lärt sig den i sammanhanget populära ramsan ”bira bira bira, bärs bärs bärs”, och får publiken att skandera den gång på gång under sitt framträdande. Å andra sidan spelar han en underbar Wrecking Ball-remix. 

Även Axwell & Ingrosso, kvällens stora dragplåster, verkar ha snappat upp trenden med lyric-videos. Axel Hedfors, även känd som Axwell, inleder kvällen med att på bred lundensiska tacka vädergudarna för att det har börjat regna: ”Den här musiken vi spelar hade inte funkat i solsken”. Tveksamt om publiken håller med, men faktum är att deras set är snäppet hårdare än gårdagens avslutande akt Avicii, och kanske faktiskt gör sig bättre under molntäcke. 

Under Reload tar de före detta housemaffiamedlemmarna varandras händer när raden ”take my hand and reload” dundrar över Gärdet. Sen exploderar kvällen, som sig bör, i ett hav av eld och fyrverkerier. Summerburst är slut för i år. Apokalypsen är ett steg närmare.

/Greta Thurfjell

En kommentar | “Summerburst Stockholm, dag 2: ”Anonymous-masken är inne igen””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Thanks for your support! Committed to crafting compelling content that resonates and builds valuable backlinks.”
    barbie jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp