Dans Dakar lägger ned

11:55 10 Aug 2015

Festivalen Dans Dakar lägger ned.

“Vägen i år har varit kantad med svårigheter varav vi har haft olika finansiella partners som har gett sig in men sedemera lämnat projektet”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Festivalen skulle ha ägt rum nästa helg, 21-22 augusti. Bokade artister var bland andra Georgio Moroder, Joy, Robyn & La Bagatelle Magique, Diplo, La Fleur och Silvana Imam.

”Vi har de senaste dagarna suttit i förhandlingar med många leverantörer för att få ner kostnaderna för att försöka ha möjlighet att genomföra festivalen i annan skala. Men tyvärr är vi idag tvungna att meddela er att det inte kommer att gå och att vi blir en i raden av independent-festivaler som de senaste åren har gått i graven”, fortsätter pressmeddelandet.

Istället hoppas man på att utöka programmet för nyligen återupppväckta Docklands 20-årsjubileum,  för att erbjuda de med biljett till Dans Dakar tröst. Ingen garanti för att få pengarna tillbaka utlovas i dagsläget.

Alla biljetter som har inhandlat till Dans Dakar kommer vara giltiga till Docklands inomhus-klubbnätter 20-22 augusti och till Docklands Day Session. För de som inte vill gå på Docklands utlovas dock ingen ersättning i dagsläget. ”Vår målsättning är att kunna betala tillbaka biljetterna vilket är en pågående process av förhandlingar med övriga partners. Vi kan därmed idag inte garantera att de kommer att återbetalas, men mer information om det kommer utgå till biljettköpare och senast den 1 september skall alla biljettköpare få veta mer exakt kring återbetalningar”.

Läs mer: Dans Dakar flyttar från Riddarholmen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp