Way Out West 2015: ILoveMakonnen

10:10 14 Aug 2015

Det svettiga Linnétältet har fortfarande inte hämtat sig från Future Islands kokheta set när ILoveMakonnen hustlar upp på scen.

Iklädd lackröda sneakers och en vräkig merchtröja ser Atlantarapparen inte lika krambjörnsgo ut som jag minns honom från musikvideorna. Men han får med sig publiken från start, och när han tjyvstartar superhiten Tuesday lite tidigare än väntat välter han tältet. Det visar sig vara en teaser, för kort in i Tuesday bryter han och river av I don’t sell molly no more i stället.

Stundtals är det bländande bra, nästan så att jag glömmer bort den dåliga basen. Och när Makonnen överraskar med min favorit Whip it har jag inga andra alternativ än att kapitulera villkorslöst. Däremot följer han upp med en soloversion av Look at wrist som låter sorgligt stympad när han står ensam på scen och inte backas upp av Father och Key.

Att Makonnen kör I don’t sell molly no more två gånger är förmodligen en hint om att den 26-årige rapparen ännu inte sitter på en tillräckligt stor låtskatt för att på egen hand lyfta ett helt set. Men säg det till den förhäxade publiken, de verkar inte bry sig om sådana petitesser. Och när det skimrar som mest gör inte jag det heller.

/Jimmy Håkansson

En kommentar | “Way Out West 2015: ILoveMakonnen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Appreciate your support! Committed to crafting compelling content that not only engages but also builds valuable backlinks.”
    barbie jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp