Sweden Rock Festival 2016 – Dag 2

5:49 10 Jun 2016

Variationsrikedomen i festivalens banduppställning motsvarar även ganska bra de kraftiga svängarna i det rent kvalitativa på Sweden Rock Festival anno 2016.

Att inleda soltimmarna med stabil dödsmetall i form av Entombed A.D. är lite som att träffa en gammal släkting. För all del ett trevligt återseende, men ett socialt sammanhang som snabbt blir ganska tråkigt. Denna upplaga av Entombed känns mer som en andrahandssortering där covers avhandlas. LG Petrov låter trött och konserten lyfter aldrig. Detta får mig mest att se fram emot Close Up-båtens bokning av originalsättningen.

Ytterligare en gammal släkting är Slayer, som däremot är mer än välkommen att stanna långt efter att kaffet har serverats. Bandet är ett säkert kort för alla festivaler i dag, både i form av dragplåster för publik men också som ett rent kvalitativt inslag. Blasfemi, psykopati och krigsbrott har aldrig låtit bättre i thrash-format och Tom Araya leder oss stadigt i en mysig, men allvarlig berättarton. Gary Holt är som vanligt ett häpnadsväckande energiknippe.

Eleine fyllde Rockklassikertältet med symfonisk och katchig metal.

Eleine fyllde Rockklassikertältet med symfonisk och katchig metal.

Mer finstämd stämning hölls det i Rockklassikertältet när Eleine poppade till det med sin symfoniska metal. Det unga bandet spelar sina maffiga dängor oerhört självsäkert och är tajtare än många andra konkurrenter. Eleines tonsäkerhet är ett av bandets starkaste kort. Med sina starka stämband och hennes självsäkra scenpersonlighet behärskar hon konsten att lyfta låtarna från sina redan pompösa originalutföranden.

Dagens största besvikelse står det norska black metal-bandet Mayhem för. Gruppen vars historia föregår dess musikaliska bedrifter har trots allt ändå skapat genredefinierande musik och är således en av de största i stilen. Återkomsten av den forna vokalisten Maniac är dock inte ett av de smartaste dragen bandet har gjort. Hans kraxande är halvhjärtat och när han inte trasslar in sig i stativets taggtråd, framstår han mest som förvirrad gammal man med sina underliga scenkonster. Ljudmixen är i särklass en av de sämsta jag har hört, men jag kan i alla fall trösta mig med att jag fick höra den mästerliga trummisen Hellhammer tydligt.

Maniac är inte någon uppgradering för de norska legendarerna Mayhem.

Maniac är inte någon uppgradering för de norska legendarerna Mayhem.

Medan den norska ljudfadäsen underhållit en sparsam skara har Queen med Adam Lambert spelat för en enorm publik på festivalens största scen. Bandet bjuder på en publikfriande hitskavalkad och stämningen i öltälten liknar nära ett Glee-avsnitt. Adam Lambert äger verkligen scenen och hans ton såväl som kropp andas självsäkerhet – det är ett värdigt framträdande. Men jag kan tyvärr aldrig riktigt skaka av mig känslan att det mest låter som ett ambitiöst American Idol-framträdande så fort han öppnar munnen. Hans sång är och förblir formad för popmusik, vilket lämnar mig måttligt intresserad.

Kvällens kung, och kanske rent av hela festivalens, är exildansken King Diamond. Med ett svenskt band tar de med oss på en resa genom hans klassiska album Abigail, samt ett par hits och svängar från Mercyful Fate. Den vackert smyckade scenen bär två majestätiska inverterade kors samt ett stort lysande pentagram. Hela konserten är en uppvisning i klassisk heavy metal: riffigt drivna låtar och ondsinta melodier ramar in kvällen till ren perfektion på Lemmy Stage.

Christoffer Bertzell

2 kommentarer | “Sweden Rock Festival 2016 – Dag 2”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Eleine skriver:

  Tack för de fina orden om oss! <3

 2. Janice Anders skriver:

  Jag gör en e-postkontakt till DrOduduwa för bara tre dagar sedan, för jag såg på en blogg efter att ha läst från en kommentar från en dam från USA, sa hon att dr.oduduwa kunde ta tillbaka ex kärlek och återupprätta relationer kärlek och lita på. jag heter Infitdel Anders från Stockholm, några år tillbaka, jag blev gift med Mr. Anderson som är läkare av yrke, vi var så mycket kär i den utsträckning att vi båda delar allt vi hade gemensamt och vi hade en pojke pojke tillsammans levde vi ett ganska och sött liv, men något hänt det var förra året december började min man komma hem sent på kvällen, i nästan tre veckor kommer min man inte att återvända från jobbet till 11:09 och det var inte meningen att var så, jag klagade och frågade varför det kom sent, han gav ursäkter för sin karaktär. jag var så bekymrad och jag måste ta reda på vad som egentligen var problemen, jag fick reda på att min man har börjat hålla utanför förhållande till en kvinna från sitt kontor, de båda jobbar tillsammans i samma företag, jag konfronterade min man men han nekade några dagar senare blev saken värre än någonsin, min man började sova ute, då märkte jag att något var fel någonstans för att jag aldrig gjorde något för att skada honom eller berövade honom av allt jag hade, jag villigt dela allt med honom jag menar allt.
  Jag bestämde mig för att kontakta DrOduduwa email eftersom jag har läst från online-postkommentarer hur Dr.Oduduwa återvänder kärlek och bygger förtroende för ett förhållande. Jag ber om hjälp via Oduduwa e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) några timmar senare fick jag ett svar från e-postmeddelandet jag skickade. och han sa att jag är på rätt ställe att han kan hjälpa mig att återvända min man tillbaka i att älska och ta hand om mig. Jag trodde och jag försökte, bara några dagar efter att han hade lunchat en kärlek som stod i luft, ringde min man på telefon och sa att han skulle komma hem i kväll, jag väntade honom, omedelbart Anderson min man kom hem den kvällen, Jag var förvånad att se honom knä ner för att be om ursäkt för mig att han var ledsen att fuska på mig och sova ute sent. Jag märkte att Love Stell Lunch var på jobbet, tackar Oduduwa för hans kraftfulla makt att återvända kärlek och lita på äktenskap / förhållande. detta är verkligen kraftfull magisk kärleksspell.
  så många äktenskap kan gå genom liknande förhållande kris, gråta inte längre eller be din man att komma tillbaka, bara kontakta den här Dr.Oduduwa andliga mästaren, han hjälper dig att återvända din kärlek och du kommer bli lyckligare än någonsin tidigare. det fungerar för mig och jag vet att det kommer att fungera för dig också.
  Oduduwa har befogenhet att ta tillbaka exkärlek, sätta stopp för skilsmässaförfarandet, få dig att hitta sann kärlek i livet, bryta äktenskapliga ondska, bygga förtroende och kärlek. etc.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg