Sweden Rock Festival 2018 – Dag 3

12:21 9 Jun 2018

Dark Funeral, Sweden Rock Festival 2018

Dark Funeral

Det förvånar mig gång på gång varför schemaläggare placerar black metal-band mitt på ljusa dagen. Av någon anledning verkar dessutom Dark Funeral ha (o)turen att ofta hamna i denna sits dessutom. Men om det något man kan säga om veteranerna så är det att de är konsistenta i sitt framförande, tyvärr medför det också att de är tråkiga. Om det inte vore för den nya fenomenala trummisen Janne Jaloma hade det varit även ganska platt rent musikaliskt, för det händer ärligt talat inte mycket. Varken i medlemmarnas scennärvaro eller musikaliska dynamik.

Ozzy Osbourne, Sweden Rock Festival 2018

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne är gammal. Det märks mer och mer att allt turnerande sliter mer på hårdrocksikonen än vad ger honom liv i dag. Hans senaste avslutningsrunda med Black Sabbath var en imponerande uppvisning i hur gamla vänskaper kan få människor att lysa upp och genomföra otroliga konserter. Men det var nog med stor sannolikhet sista gången vi fick se honom vara så levande på scen. Med sitt solomaterial tar bandet det säkra före det osäkra och vi bjuds inte på några större överraskningar, även om No More Tears var en välkommen otippad låt. Men många är för hårda mot Ozzy (och Zakk Wylde) denna kväll. Vissa låtar må ha sänkts med hänsyn till hans åldrade stämband men de sjunger inte falskt även om de förekommer att han slirar på tajmingen och energin. Zakk överspelar något grymt i Crazy Train, men håller däremot tillbaka på sätt som får honom att låta mer som han gjorde tidigare i karriären med Ozzy. Det är helt enkelt ett okej gig, en dag på jobbet för bandet.

Meshuggah, Sweden Rock Festival 2018

Meshuggah

Meshuggah är ett band som består av fem slagverkare. Eller trummisar. Alla spelar främst rytmer och när detta sätts på en scen kan det i en avskalad variant te sig ganska trist. Det blir lite för monotont. Men vad de svenska polyrytmikgalningarna har gjort är att investera i en ljusshow som matchar deras galna musik. Kombinationen av en nära aggressivt meditativ musik med en futuristisk ljusshow som är en epileptikers mardröm gör detta avslutningsgig till en av festivalens mest starkaste minnen.

En kommentar | “Sweden Rock Festival 2018 – Dag 3”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. slotsite skriver:

    I saw your article well. You seem to enjoy slotsite for some reason. We can help you enjoy more fun. Welcome anytime :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg