Almedagen sista dagen

10:21 5 Jul 2013

Kom hem nyss. Det känns rätt skönt att vara hemma och se klart alltihop på lagom avstånd. När man väl är där är det liksom ganska svårt att greppa vad folk håller på med och vad det hela är bra för. Är de där för de ofta gäsptråkiga och superinterna seminarierna? För att slå igenom i media? För att knyta kontakter? För att smida planer?

En sak är i alla fall säker, Almedalen är verkligen inte den där ”demokratiska mötesplatsen som vi ska vara stolta över” som varenda internationell besökare passat på att säga så fort de fått uttala sig i en public service TV-soffa under veckan. Kom igen – vilka har råd att vara där egentligen? Visst att Göteborgarna pumpar upp priserna när Stockholmarna invaderar under Way Out West men det är inget mot vad det kostar att bo i Visby (och i sann stockholmsanda är det creddigast – och dyrast – att bo innanför ringmuren). Har svårt att se att nån som inte har politik som jobb ser ett värde i att betala minst 2000 kronor natten för att se på lite dassiga seminarier och lyssna på Reinfeldt – LIVE! Det skulle väl vara statsvetare då. Så atte… jag har iaf haft kul om nån undrade.

Veckans roligaste

DJ battle

 

Ex redax Attladottir stod för de enda lyssningsbara låtarna på Almedalens DJ Battle där hon representerade sin nya tidning Aftonbladet. Dj Batteln är ju annars veckans ultimata revenge of the nerds-fest där alla som var för upptagna med att dela ut flygblad för sina ungdomspartier i gymnasiet får en ny chans att festa lite. Ni tror mig inte? Kolla bara på alliansens aggresivt awkward publikfrieri. Finansmarknadsminister Peter Normark och ordföranden för centerns studentförbund (tror jag). Aldrig sett två  personer ”röja loss” och ”festa” så mycket innan.

 

Debatt-SM

Daniel Suhonen vann rättvist när han rätt enkelt smashade in boll efter boll till fördel för nästa års valfråga – stopp för vinst i välfärden eller inte? Ryggbiffshögern är en modern klassiker som nog kommer segla upp som lite slapstickförolämpning fler gånger innan året är slut.  Enda snesteget var när han blandade in sin döda morsa i sammanhanget. Under bältet!

Rykten

Kent Ekeroth ska uppenbarligen ha blivit lite sur när någon gled in före honom i baren och beställde ”Två järnrör, tack”. Classic!

Det var allt!

/ Björn (som härmed tackar för sig, fortsätt följa hans krokiga stig genom samtiden här)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp