Dekonstruera hit och dekonstruera dit

16:57 21 Nov 2015
Under min tid som konstskolestudent pratade vi mycket om att ”dekonstruera”. Vi dekonstruerade känslor, plywoodskivor, Otto Dix-målningar, självporträtt. Nu för tiden dekonstrueras det sparsamt. Men, någon gång då och då händer det ändå, och oftast när det gäller mat. Det kan låta lite pretentiöst och kocklingoaktigt, men egentligen handlar det bara kort och gott om att återuppfinna maträtter genom att plocka isär dem och se på vardera ingrediens med nya ögon. Ibland blir det skit, ibland blir det bättre än utgångsläget. Att dekonstruera något är inte svårare än att bryta ned objektet i sina beståndsdelar och pussla ihop dem på ett nytt sätt.
Igår ville jag äta sushi till middag. Jag visste dock att mitt middagssällskap av goda skäl är ganska kinkig med fisken, och den fisk som hamnar i ens take away låda med sushi är lite svår att verifiera ursprung på. Alternativet var alltså att laga sushi hemma. Vilket… inte var ett alternativ.
Lösning: Bryta ner sushin i sina respektive delar, servera i ny form. Samma smaker, andra former. Se bild, om du inte tror mig.
/Slaktarn
PS. Jag vill passa på att göra en disclaimer för den ganska fula bilden. Jag är sannerligen ingen fotograf. Ibland orkar jag inte ens lägga upp maten snyggt. Love me or leave me, något annat finns inte på menyn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg