STORSJÖYRAN 2011: 3: TANKEVERKSAMHET I VÄNTAN PÅ PRESIDENTEN.

4:20 30 Jul 2011

Tripp-trapp-trull. Ungefär så kan man sammanfatta schemaläggningen på årets Storsjöyra. På lördagen händer allt. Alla från Jämtland snackar egentligen enbart om ”Presidentens tal” som traditionsenligt går av stapeln vid midnatt. I den galnaste av världar har Jämtland brutit med Sverige och bildat en egen republik. En gång om året talar presidenten Ewert Ljusberg till folket på Stortorget. Den här gången stoltserar den skäggige kufen med en plats mitt emellan Håkan Hellström och Timbuktu. Det talas om en entré via antingen linbana eller helikopter. Hallucinationsvarning. Jag återkommer med rapport.

Annars är det mycket män ikväll, med olika ålder, längd och hårfärg. Bäst blir såklart Freddie Wadling, men han har väl inget hår alls? Äldst är han också. Yran är inte lika långt bak i jämställdhetsaspekten som till exempel Peace & Love, men fortfarande är utbudet av kvinnliga artister anseligt smalare, framför allt hållet inom lättsmälta popgenrer. Jag saknar en bredd i de kvinnliga bokningarna, där egentligen bara americanaosande Frida Selander sticker ut som något annorlunda, något mer kantigt. Jag önskar att svenska festivaler i allmänhet letade djupare i skattkistan och verkligen lyfte fram kvinnliga artister, oavsett genre. Någon måste börja för att bryta en spiral av historisk manlig dominans inom musikbranschen.

 

Dagens kille: Adrian Lux, DJ-scenens up’n’coming. Förhopningar, förhoppningar; dataspelshy och händerna i luften.

Sista kvällen = det gäller att gå igenom alla former av vilt. Alltså lite prio på mattälten följaktligen.

// Petter Seander
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg