Crystal Fighters på Way Out West

1:07 9 Aug 2013

 

Det spanskengelska indiebandet Crystal Fighters blandar baskiska folkinstrument med Londonindie. Detta har resulterat i euforiska txalapartadrivna* medelhavshittar som At Home, Wave och nu senast nästintill hysteriska ”You&I”. Den stora frågan innan konserten är hur effektivt detta ska bli i ett regnigt lilla London. Svaret är…svinbra. 

De inleder möjligen något trevande med ett par tre låtar från senaste skivan Cave Rave och det är något trögstartat. Men precis när den växlande molnigheten övergår i duggregn lägger hippiebandet i en ny växel med Champion Song och You&I. Det känns överlag som att bandet bestämmer setlisten spontant allteftersom konserten förlider och framför allt har riktigt roligt tillsammans. Man vill innerst inne vara en av dem och kanske springa runt med en drake, alternativt slå med en pinne på ett träblock. 

När de avslutningsvis får cirka femtusen personer att sjunga med i en blytung version av At Home tänker man osökt att det kanske var det här bandet som borde ha ersatt Neil Young

* Txalaparta är ett baskiskt instrument som mest liknar xylofon eller marimba.

/Pelle Tamleht

En kommentar | “Crystal Fighters på Way Out West”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp