Peace & Love kickar Kartellen

11:09 13 Jun 2014


Sebbe Staxx från Kartellen.

Kartellen rör än en gång upp starka känslor. Dalarnas tidningar avbröt igår sitt samarbete med festivalen Peace & Love efter att de bokat hiphopgruppen Kartellen. Detta fick festivalen att kicka Kartellen från sin lineup.

Törne Henningsson, vice ordförande i Peace & Love Foundation, säger i ett pressmedelande: ”I ljuset av den debatt som varit inser vi att vi har gjort en felbedömning vad gäller bokningen av Kartellen. Efter att ha mottagit mer information är vår bedömning att deras agerande inte är förenligt med Peace & Loves värderingar. Vi har därför valt att avboka dem inför sommarens arrangemang och de kommer inte längre att uppträda på årets Peace & Love World Forum 2014.”

Hiphopens ständiga beskyddare Ametist Azordegan fick snart därefter en förfrågan om att ställa upp som föreläsare under festivalen. Ämnet? ”Yttrandefrihet ur ett hiphop-perspektiv”. Hon beslutade sig för att tacka ja – på villkoret att hon får ta med sig och intervjua Kartellens Sebbe Staxx om saken. 

De bokade akterna Stefan Sundström och Jonas Lundqvist Twitter-reagerar också på festivalens beslut. De båda bestämmer sig för att ställa in sina spelningar.

Även Göran Greider, chefredaktör på Mittmedia-ägda Dalademokraten, har ifrågasatt händelsen. 
– Vi har fått se vad sponsormakt kan betyda när en festivalledning ska avgöra vilka artister de ska boka. Det är nästan det jag tycker är mest upprörande. Peace and Love, som är på väg att återuppstå från de döda, är väldigt ängsliga och så får de höra att sponsorerna säger upp avtalet och då backar de från en bokning som de har gjort. Det tycker jag är väldigt obehagligt. Det är verkligen så att sponsormöjligheter betyder mycket för vad en festivalledning gör och det känns inte bra, säger han till SVT Kulturnytt.

Uppdatering: Nu har även artisten Linus Lutti, aka Little Children, meddelat att han ställer in sin spelning

Uppdatering: Sebbe Staxx själv uttalar sig i Kultyrnytt om sin besvikelse över hur saken hanterats. Han berättar att han lever ett nytt liv nu och jobbar med ungdomar på olika sätt för att visa på att det finns andra vägar att gå än den kriminella. ”Folk kommer att bojkotta festivalen, de sänker sig själva”, säger Staxx.

Uppdatering: Det har, prisa ironigudarna, kommit till vår kännedom att P&L den 28 maj Facebook-lovordade sin nybokade akt Kartellen. Bland annat med orden ”Peace & Love World Forum handlar om att skapa plats för möten och plats för samtal. Det går inte om det bara handlar om slätstrukna, icke-provokativa och mainstream-artister.” Ja, vad ska man säga? Sponsorvindarna vänder.

Uppdatering: Nu hoppar akter av i rasande fart. Självaste Ebbot kommer inte att genomföra sin spelning på Peace & Love, och inte heller Dennis Lyxzéns INVSN eller Mekk My Day. 

Uppdatering, 16 juni: Kartellen kommer att spela på Peace & Love. På sin blogg skriver Sebbe Staxx att de fått en ”genuin ursäkt” och en återinbjudan av festivalen, och därför kommer att genomföra sin spelning. Peace & Love själva har avbrutit det ekonomiska samarbetet med Dalarnas Tidningar. 

Det återstår att se vad Peace & Love ämnar göra åt att de bokade artisterna tar ställning emot festivalen.

3 kommentarer | “Peace & Love kickar Kartellen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. jahaja skriver:

  Staxx (och de flesta andra) missuppfattar situationen, det är inte hans kriminella bakgrund som motiverar avbokningen utan vad han gör här och nu. Intervjun i UG för några veckor sedan är ett lysande exempel.

  Sedan at P&L är en fullkomligt ointressant mainstreamfestival som jag aldrig skulle sätta min fot på, Kartellen eller inte, är en annan sak.

 2. Andrea skriver:

  Jag var mycket lycklig att hitta Dr.Oduduwa kontaktadress online blogg under min sökning efter äktenskapsrådgivning och kärlek expert online webbplats. Jag heter Andrea Maria från Stockholm-Sverige, för några dagar sedan läste jag en kommentar från en spansk dam som heter Katie. Hon delade sitt vittnesbörd om hur hon möter sin sanna kärleksman (hon hittar en livspartner) efter att ha varit ensamstående i omkring 14 år , men omedelbart kontaktar hon en andlig healare {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} för att luncha en kärleksspell av attraktions- och kärleksspell för att bryta alla band av ensamhet. Två veckor efter att hon hittar äkta kärlek, och idag är hon förlovad och blir beredd på Christman och New Year semester för att fira kärlek med sin nya, hittade kärlek. Jag var mycket glad för att hon delar hennes kärleksbevis och hur hon hittar sådan mirakulös hjälp, jag kopierade e-postadress.
  För några dagar sedan kom jag ihåg att skicka e-postmeddelanden till samma man och frågade efter hans helo. Jag gjorde också för att återställa mitt äktenskap också locka mer kärlek och lita på min kärleksrelation med Ambrose, min man. vi är gifta i mer än 6 år och ändå lämnar varandra, jag har försökt flera gånger att bjuda in honom komma och bygga ett lyckligt hem med våra två barn, han kommer inte hålla med för att han var rädd för äktenskapsliv och kanske jaga andra yngre tjejer i tro, jag älskar den här mannen och jag vill att mina barn ska växa tillsammans med honom med en fullständig familj, jag gjorde allt för att få hjälp över hela världen tills jag träffade Oduduwa e-postadress Jag är glad att jag kopierade sin e-postadress från den postade kommentaren och skickade ett meddelande till honom och begär hjälp eftersom det enkla och enkla steget ändrade mitt liv till glädje och glädje idag, Oduduwa Kraftfull andlig man reddar mitt äktenskap, han gjorde allt älska stavning på min vägnar under midnatt timmar på sitt tempel enligt honom. Jag gör ingenting bara, jag blev ombedd att ge stavningsprodukter som behövs för att göra stavningsförälskelse stavningsböner, jag följde strikt och följde alla instruktioner när jag köpte alla stavningsobjekt som krävdes för stavkraft att aktivera. Jag gjorde allt nödvändigt för att jag tror på vad jag vill till jul för mina barn lovade jag mina barn vi alla går ut på julen semester med sin pappa kommer med oss, så jag måste uppfylla mitt löfte till mina barn, jag gjorde allt möjligt bäst för snabb och brådskande lösning, jag kunde inte har gjort det möjligt utan Baba Oduduwas hjälp, det stora jag skulle ha gett upp och trodde att min man såg någon annan, då var vi färdiga. Jag är glad att jag fattade ett djärvt trossteg och idag är jag väldigt glad att leva tillsammans med min älsklingsman och mina barn är lyckliga.
  Jag lovade Dr.Oduduwa, jag delar mitt vittnesbörd mot världen när jag träffar hans kontakt på nätet bloggen kommentar eftersom det här sparar mitt liv och äktenskap, så därför kommer jag att vilja dela för att rädda andra eftersom jag tror att de flesta passerar helvetet i namn av falsk kärlek och äktenskap fungerar inte, idag läser du detta har du större möjlighet att kontakta Droduduwa för sådan hjälp och andra frågor som följer; … Kärlek stava del för att hitta och upptäck sant kärlek ,
  Kärlek Relation Counseling, Byggnadstro och engagemang i äktenskapsförhållande, Sätta tillbaka sant kärlek och bryr sig om varandra, Skilsmässa fall lösning, Sluta rättsfallet på Child Custody, Love stava för att få tillbaka förlorad kärlek etc.
  Det här arbetet är mirakel och jag är tacksam för den här andliga äktenskapshelgen som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom för alla som har ett äktenskap eller förhållande kris idag, snabbt konsultera den här andliga stavningen för att återvända ex kärlek.
  Obs: Vänligen detta för endast de som är desperata och fast beslutna att hitta sann kärlek och återställa tillbaka brutet äktenskap ska skicka meddelande för att kontakta Oduduwa för hjälp e-postadress: {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

 3. Ameliabran skriver:

  ”Your support means a lot! Committed to creating top-notch content that resonates and builds valuable backlinks.”
  johnny lawrence red jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp