Coachella dag 2

1:00 15 Apr 2015

Under Coachellas andra dag stod Yelle samt Belle & Sebastian för de mest nostalgifyllda spelningarna. FKA Twigs blev med sin magnifika dans kvällens absoluta höjdpunkt.

Yelle dansade som om det inte fanns någon morgondag.

Minns ni år 2007? När folk hade glasögon med fönsterglas, halsdukar stora som stödkragar och neonfärgade tights? Det var precis innan finanskrisen slog sina klor om hela den västerländska ekonomin och så även det klubblivet som handlade mest om electro. Yelle släppte sin hit ”Je Veux Te Voir” på Myspace 2005, och så levde låten glada dagar på electropopgolv i några år innan folk slutade dansa tecnotic, ha på sig glitterlösögonfransar och hoppas på att bli fotade av Face Hunter. Nu, nästan tio år senare, uppträder Julie Budet, kallad Yelle, tillsammans med sitt band på Coachella med de gamla låtarna som faktiskt bara blir en påminnelse om en tid som är förbi.  

Frågan som man ställer sig nu är; har sångerskan Julie Budet, någonsin kunnat sjunga? Om hon har det så har hon definitivt förlorat den förmågan nu. Det låter andfått och ansträngt. Yelle studsar runt i en snortajt blåmönstrad overall och skriksjunger glatt. Det är faktiskt det som blir konsertens stora behållning, att se på någon som ser så förbannat lycklig ut. Som underhållare är Yelle briljant och hon är som bäst när hon inte sjunger (sorry) utan bara trummar eller dansar. Bandet är samspelt, de har inövade poser och ser ut att älska att spela tillsammans. När Yelle ylar på ovanligt länge under ett solo tar trummisarna en paus och kramas innerligt. Falsk sång eller inte, glädjen på scen och i publiken är i alla fall äkta.

Belle & Sebastians sångare Stuart Murdoch.

Nostalgituren fortsätter med Belle & Sebastians spelning. Nästan varenda person född efter 1970 har väl haft en period i sina tonårsliv då de lyssnat på Belle & Sebastians gulliga indiepop? Nu är alla i bandet i 40-50årsåldern, men i sina randiga tröjor ser de fortfarande ut som gulliga och naiva tonåringar. Deras indiepop ger hopp till alla 30årskrisande festivalbesökare – med sina ljusa, finstämda röster och osminkade ansikten förmedlar de att vara tonåring är ett state of mind mer än någonting annat. Belle & Sebastian är ackompanjerade av skickliga violinister och det går inte att förneka att de tillsammans är väldigt duktiga musiker. Trots detta är det glest i publiken, men när de börjar ta upp personer för att dansa på scenen blir det fart. Vid konsertens slut är det ett trettiotal euforiska fans som hoppar runt hand i hand på scen. Det är ett smart sätt att liva upp vilken konsert som helst på och bryter väggen mellan bandet och publiken. Dessutom dansar ju fansen gratis? Bara en sån sak. 

FKA Twigs är en fantastisk dansare. 

FKA Twigs levererar en helt annan nivå på sin dans. Med en klassisk balettutbildning och en karriär som bakgrundsdansare till Kylie Minogue och Jessie J, har FKA Twigs förmågan att använda sin kropp som ett extra instrument. Rörelserna ser ut att vara improviserade, men har en exakt precision. Med sin drottninglika hållning utstrålar hon en enorm styrka, självklarhet och pondus. Hon väntar en halvtimma med att säga något till publiken utan låter låtarna med den tunga basen och höga falsetten flyta in i varandra innan hon med beslöjad röst tackar för att hon fått möjligheten att spela på Coachella. Publiken är hänförd, trollbunden, men FKA Twigs får faktiskt mer applåder när hon dansar än när hon sjunger. Helst av allt skulle man kanske velat ha… en sittplats? Dansen är hypnotiserande, det är mer av ett performance som man gärna skulle vilja titta på under flera timmar. Tyvärr gör sig låtarna inte så bra på en konsert, även om musiken i sig är fantastisk.  

Senare på kvällen tävlar The Weeknd mot FKA Twigs i genren sexig rnb. Han är också strålande, även om han inte dansar lika bra. I år har han blivit känd för de stora massorna genom sitt bidrag till soundtracket av ”50 Shades of Grey”. Han körde de låtarna, och spelade även en ny låt som ännu inte har något namn. För att lyssna på låten och se konserten i sin helhet, titta här.

Dessvärre gjorde jag den stora missen att springa mellan två konserter, nämligen The Weeknds och Axwell ^ Ingrosso. Lyckades i alla fall höra att tre låtar av Salem Al Fakir spelades, var det någon av er som såg en skymt av honom på scen? Det får för övrigt bli mitt bästa tips på en festival: bestäm dig för en konsert och stanna på den. Det är oundvikligt att missa konserter på en så stor festival och man måste prioritera bort vissa. Lev med känslan av att kanske missa något historiskt och njut av det du får se. Namasté.

Läs även: Svenska stjärnor på Coachella. 

En kommentar | “Coachella dag 2”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Andrea skriver:

  Jag var mycket lycklig att hitta Dr.Oduduwa kontaktadress online blogg under min sökning efter äktenskapsrådgivning och kärlek expert online webbplats. Jag heter Andrea Maria från Stockholm-Sverige, för några dagar sedan läste jag en kommentar från en spansk dam som heter Katie. Hon delade sitt vittnesbörd om hur hon möter sin sanna kärleksman (hon hittar en livspartner) efter att ha varit ensamstående i omkring 14 år , men omedelbart kontaktar hon en andlig healare {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} för att luncha en kärleksspell av attraktions- och kärleksspell för att bryta alla band av ensamhet. Två veckor efter att hon hittar äkta kärlek, och idag är hon förlovad och blir beredd på Christman och New Year semester för att fira kärlek med sin nya, hittade kärlek. Jag var mycket glad för att hon delar hennes kärleksbevis och hur hon hittar sådan mirakulös hjälp, jag kopierade e-postadress.
  För några dagar sedan kom jag ihåg att skicka e-postmeddelanden till samma man och frågade efter hans helo. Jag gjorde också för att återställa mitt äktenskap också locka mer kärlek och lita på min kärleksrelation med Ambrose, min man. vi är gifta i mer än 6 år och ändå lämnar varandra, jag har försökt flera gånger att bjuda in honom komma och bygga ett lyckligt hem med våra två barn, han kommer inte hålla med för att han var rädd för äktenskapsliv och kanske jaga andra yngre tjejer i tro, jag älskar den här mannen och jag vill att mina barn ska växa tillsammans med honom med en fullständig familj, jag gjorde allt för att få hjälp över hela världen tills jag träffade Oduduwa e-postadress Jag är glad att jag kopierade sin e-postadress från den postade kommentaren och skickade ett meddelande till honom och begär hjälp eftersom det enkla och enkla steget ändrade mitt liv till glädje och glädje idag, Oduduwa Kraftfull andlig man reddar mitt äktenskap, han gjorde allt älska stavning på min vägnar under midnatt timmar på sitt tempel enligt honom. Jag gör ingenting bara, jag blev ombedd att ge stavningsprodukter som behövs för att göra stavningsförälskelse stavningsböner, jag följde strikt och följde alla instruktioner när jag köpte alla stavningsobjekt som krävdes för stavkraft att aktivera. Jag gjorde allt nödvändigt för att jag tror på vad jag vill till jul för mina barn lovade jag mina barn vi alla går ut på julen semester med sin pappa kommer med oss, så jag måste uppfylla mitt löfte till mina barn, jag gjorde allt möjligt bäst för snabb och brådskande lösning, jag kunde inte har gjort det möjligt utan Baba Oduduwas hjälp, det stora jag skulle ha gett upp och trodde att min man såg någon annan, då var vi färdiga. Jag är glad att jag fattade ett djärvt trossteg och idag är jag väldigt glad att leva tillsammans med min älsklingsman och mina barn är lyckliga.
  Jag lovade Dr.Oduduwa, jag delar mitt vittnesbörd mot världen när jag träffar hans kontakt på nätet bloggen kommentar eftersom det här sparar mitt liv och äktenskap, så därför kommer jag att vilja dela för att rädda andra eftersom jag tror att de flesta passerar helvetet i namn av falsk kärlek och äktenskap fungerar inte, idag läser du detta har du större möjlighet att kontakta Droduduwa för sådan hjälp och andra frågor som följer; … Kärlek stava del för att hitta och upptäck sant kärlek ,
  Kärlek Relation Counseling, Byggnadstro och engagemang i äktenskapsförhållande, Sätta tillbaka sant kärlek och bryr sig om varandra, Skilsmässa fall lösning, Sluta rättsfallet på Child Custody, Love stava för att få tillbaka förlorad kärlek etc.
  Det här arbetet är mirakel och jag är tacksam för den här andliga äktenskapshelgen som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom för alla som har ett äktenskap eller förhållande kris idag, snabbt konsultera den här andliga stavningen för att återvända ex kärlek.
  Obs: Vänligen detta för endast de som är desperata och fast beslutna att hitta sann kärlek och återställa tillbaka brutet äktenskap ska skicka meddelande för att kontakta Oduduwa för hjälp e-postadress: {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG