Sónar på Nobelberget – del 2

11:10 29 Feb 2016

Screen Shot 2016-02-29 at 11.07.09

Det blev en tråkig start på andra dagen av Sónar. Både Mura Masa och Annie Mac var tvungna att ställa in kvällens spelningar. Extra tråkigt eftersom legenden Annie Mac skulle göra sin första spelning på svensk mark.

Det kompenserades dock med två starka bokningar som festivalen lyckades presentera med kort varsel. Sameblod och Dorisburg.

Lördagen visar sig bli en samlingspunkt för människor som gillar bra musik. De kalla lokalerna har värmts upp från dagen innan och den mindre scenen, SonarLab är perfekt för återvändande Johann Knutsson. Efter att varit del av första året avslutar hon på den intima scenen med ett set som gärna hade kunnat få fortgå för alltid.

Sveriges kanske bästa exil-dj smattrar på lika taktfast som glödlamporna vilka stavar hennes namn och det genomgjutna dansanta setet avslutar scenen på bästa tänkbara vis. Samtidigt som Knutsson spelar har Jessy Lanza gått på scenen inomhus och fortsätter visa att kvällen är på väg att enbart innehålla bra spelningar.

Jessy Lanza och hennes trummis gör utmärkt live electropop som är perfekt för sin speltid. Det hela är som en modern, analog och vacker version av Stevie Nicks på Sunset Boulevard. Det är en supersnygg svängig spelning vilket inte behöver beskrivas på ett krångligare sätt.

Efter Jessy så är det dags för en av de artister som faktiskt till 100 procent ser ut som sin pressbild, Oneothrix Point Never. För de som trodde att de skulle mysa ihop till låtar som Replica eller Sleep Dealer så blir det ett brutalt uppvaknande till en livespelning i 470bpm tillsammans med en digital gitarrist som i sann metalanda shreddar fram melodier.

Det är raka motsatsen till Jessy Lanza men precis lika bra då den stora scenen blir till en katedral av dissonans. Fatima Yamaha som är den Nederländske producenten Bas Bron är utan tvekan gladast av alla på Nobelberget ikväll. Hans funkiga livehouse smittar av sig och färgar de stora väggarna med pastellfärger av dans och glädje.

När till och med de som sitter lägst bak i den stora salen sittdansar på sin barstolar så tror jag ingen i Sickla lyckas undvika glädjen. Det är också här som storheten med Nobelberget visar sig. I den stora salen finns plats för alla, de som gör festen längst fram, de nyfikna nya lyssnarna och de avvaktande personerna längst bak.

Tack vare den öppna formen i rummet genom bra ljud och öppna barer får alla samma chans att se, vilket skapar en atmosfär som inte har en procent av dålig stämning i sig. Härifrån varvar artisterna varandra mellan de två scenerna. Hudson Mohawk lyckas bygga broar mellan hiphop publiken och gabberhjältarna genom att fortsätta med det tempo som Oneothrix Point Never pitchar upp tidigare. Det är hela MTV’s 90-tal i en hypade modern musikalisk version. Annie Macs ersättare Dorisburg kliver på sist ut på den andra scenen och visar tydligt varför han med all rätta anses vara en av de mest intressanta och bästa Svenska producenterna just nu. Med sitt patenterade sound ringar han in vad Sónar Stockholm är, internationellt, intressant och lokalt på samma gång.

För att verkligen avsluta med en fight mellan giganter så får Numbersbossen Jackmaster stänga den stora scenen och han gör det med ett utmärkt set i vilket han flörtar med publiken och spelar lokalmusik, i det här fallet exempelvis Axel Boman. Jackmaster är en bokning som passar perfekt som avslutning.

Det är glädjande att konstatera att Sónar har hittat hem på Nobelberget.

/Christoffer Reichenberg

3 kommentarer | “Sónar på Nobelberget – del 2”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Andrea skriver:

  Jag var mycket lycklig att hitta Dr.Oduduwa kontaktadress online blogg under min sökning efter äktenskapsrådgivning och kärlek expert online webbplats. Jag heter Andrea Maria från Stockholm-Sverige, för några dagar sedan läste jag en kommentar från en spansk dam som heter Katie. Hon delade sitt vittnesbörd om hur hon möter sin sanna kärleksman (hon hittar en livspartner) efter att ha varit ensamstående i omkring 14 år , men omedelbart kontaktar hon en andlig healare {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} för att luncha en kärleksspell av attraktions- och kärleksspell för att bryta alla band av ensamhet. Två veckor efter att hon hittar äkta kärlek, och idag är hon förlovad och blir beredd på Christman och New Year semester för att fira kärlek med sin nya, hittade kärlek. Jag var mycket glad för att hon delar hennes kärleksbevis och hur hon hittar sådan mirakulös hjälp, jag kopierade e-postadress.
  För några dagar sedan kom jag ihåg att skicka e-postmeddelanden till samma man och frågade efter hans helo. Jag gjorde också för att återställa mitt äktenskap också locka mer kärlek och lita på min kärleksrelation med Ambrose, min man. vi är gifta i mer än 6 år och ändå lämnar varandra, jag har försökt flera gånger att bjuda in honom komma och bygga ett lyckligt hem med våra två barn, han kommer inte hålla med för att han var rädd för äktenskapsliv och kanske jaga andra yngre tjejer i tro, jag älskar den här mannen och jag vill att mina barn ska växa tillsammans med honom med en fullständig familj, jag gjorde allt för att få hjälp över hela världen tills jag träffade Oduduwa e-postadress Jag är glad att jag kopierade sin e-postadress från den postade kommentaren och skickade ett meddelande till honom och begär hjälp eftersom det enkla och enkla steget ändrade mitt liv till glädje och glädje idag, Oduduwa Kraftfull andlig man reddar mitt äktenskap, han gjorde allt älska stavning på min vägnar under midnatt timmar på sitt tempel enligt honom. Jag gör ingenting bara, jag blev ombedd att ge stavningsprodukter som behövs för att göra stavningsförälskelse stavningsböner, jag följde strikt och följde alla instruktioner när jag köpte alla stavningsobjekt som krävdes för stavkraft att aktivera. Jag gjorde allt nödvändigt för att jag tror på vad jag vill till jul för mina barn lovade jag mina barn vi alla går ut på julen semester med sin pappa kommer med oss, så jag måste uppfylla mitt löfte till mina barn, jag gjorde allt möjligt bäst för snabb och brådskande lösning, jag kunde inte har gjort det möjligt utan Baba Oduduwas hjälp, det stora jag skulle ha gett upp och trodde att min man såg någon annan, då var vi färdiga. Jag är glad att jag fattade ett djärvt trossteg och idag är jag väldigt glad att leva tillsammans med min älsklingsman och mina barn är lyckliga.
  Jag lovade Dr.Oduduwa, jag delar mitt vittnesbörd mot världen när jag träffar hans kontakt på nätet bloggen kommentar eftersom det här sparar mitt liv och äktenskap, så därför kommer jag att vilja dela för att rädda andra eftersom jag tror att de flesta passerar helvetet i namn av falsk kärlek och äktenskap fungerar inte, idag läser du detta har du större möjlighet att kontakta Droduduwa för sådan hjälp och andra frågor som följer; … Kärlek stava del för att hitta och upptäck sant kärlek ,
  Kärlek Relation Counseling, Byggnadstro och engagemang i äktenskapsförhållande, Sätta tillbaka sant kärlek och bryr sig om varandra, Skilsmässa fall lösning, Sluta rättsfallet på Child Custody, Love stava för att få tillbaka förlorad kärlek etc.
  Det här arbetet är mirakel och jag är tacksam för den här andliga äktenskapshelgen som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom för alla som har ett äktenskap eller förhållande kris idag, snabbt konsultera den här andliga stavningen för att återvända ex kärlek.
  Obs: Vänligen detta för endast de som är desperata och fast beslutna att hitta sann kärlek och återställa tillbaka brutet äktenskap ska skicka meddelande för att kontakta Oduduwa för hjälp e-postadress: {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

 2. Ameliabran skriver:

  ”Thanks for your support! Committed to crafting compelling content that resonates and builds valuable backlinks.”
  barbie jacket

 3. james smith skriver:

  Each sentence is a spark, igniting the fires of intellectual curiosity that burn brightly in the minds of readers.I Love La Hoodie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG