En (h)ärlig variation av bibimbap

22:28 2018-02-07

Slängde ihop en härlig bibimbap i tisdags.

Tänkte jag skriva. Men sanningen är den att jag först gick på Ica efter gymmet bärandes på stor träningsväska, dator och systemetpåse och försökte hitta sesamolja i ungefär 45 minuter (ORIMLIGT ATT HA DEN VID *oRiENtAliSKa hYlLaN* ISTÄLLET FÖR  VID OLJORNA?).

Sen skulle jag bära hem allt till lägenheten när det var -12 grader ute och jag var svinhungrig.

Så när jag kom hem ville jag grina.

Men istället lagade jag alltså en hyfsat god bibimbap som säkert skulle blivit godare om jag kommit ihåg koriandern och typ gjort någon sås till? Tycker det är så konstigt med mat utan sås? Svennig åsikt möjligen, men vafan det är ju GOTT.

Aja. Om man vill göra den här varianten av bibimbap så kan man koka quinoa i hälften vatten och kokosmjölk, ha i sojabönor, groddar och rödkål. Och självklart kimchi. Kimchi är så jävla gott.

Jag marinerade en tofu i sesamolja, soja och sambal oelek, men tycker a l d r i g om tofu. Har haft i färsk lax i innan, vilket var en succé.

Mm varsågod för detta spretiga middagstips 8-)

11 kommentarer | “En (h)ärlig variation av bibimbap”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Nina skriver:

    Nästa gång prova Kung markattas färdigmarinerade tofu, den är riktigt god :)

  2. T skriver:

    Hej master! Tycker det är kul att du stavar bibimbap på tre olika sätt i inlägget heheheheHEHEHEHHEHEHHE
    Anyway, förlåt för att den ENDA kommentaren jag skriver här kommer vara ”tillrättavisande” men har lite förslag angående tillagning av bibimbap. Vet ej hur autentiskt receptet ni följde var, men om det inte var det så vet ni säkert om det redan (eftersom bibimbap alltid är gjort på ris t ex). Men det jag kan säga är att koreaner ALLTID har gochujang (koreansk chilisås) på, och äter ALDRIG koriander. Koreaner hatar koriander, det är naturlag. Grönsakerna inkluderar typ alltid morötter och spenat, och typ aldrig rödkål. Det var lite ödmjuka tips från en ödmjuk läsare. Brasklapp: har följt din blogg i tio år och älskar den och podden är min favvopodd och du är min idol snälla bli inte arg på mig!!!!!

  3. rash skriver:

    tack för detta inlägg! för att du är (h)ärlig!

  4. Anna-Maria skriver:

    Har aldrig riktigt förstått vad bibimbap är förnågot ens. 😬 Det är såndär sak som ”alla” skriver om men som jag helt missat grejen med.

  5. A skriver:

    vet att receptet va från en kokbok men håller med ”T”, det där är ingen bibimbap ;P här är ett gott recept: https://www.koket.se/nyhetsmorgon/jennie-wallden/bibimbap-pa-entrecote-med-chilipicklad-gurka/
    finns även sjukt go bibimbap på arirang (luntmakargatan)

    1. Hanapee skriver:

      LUGN NU!!!! har väl GIVETVIS koll men vafan ska man inte få kalla ”tacos” för tacos för att man har svennat om den 8-)))

  6. Anna skriver:

    Ödmjukt tofutips från en tofuälskare: Marinera tofun och vänd den sedan i maizena eller potatismjöl —> stek i massa olja/fritera på medelvärme tills *gyllene* och du har crispy delicious tofu! Har omvänt flertalet tofuskeptiker med denna metod. Vsg 😌

  7. alex skriver:

    Det finns en SJUKT god tofu som är marinerad med smak av typ rökt mandel/sesam. tips!

  8. E skriver:

    Om du vill äta VÄRLDENS godaste tofu är mitt tips att gå till restaurangen Surfers och beställa deras tofu enligt uråldrigt recept (tror jag den heter). Jag gillar ej tofu i vanliga fall, men detta är den godaste rätt jag ätit, har desperat försökt återskapa hemma men det har gått åt helvete :(

    1. Victoria skriver:

      Ja den är bäst!!! När vi var där fick vi beställa in flera extra omgångar med den.

  9. Reinard Räv skriver:

    Men, din störda människa – varför frågar du inte personalen om var oljan står? Det hjälper de ju gärna med! Jag letar inte mer än 30 sek efter en vara innan jag ber personalen om hjälp. Min man, den sjuke fan – han går frågar ej och går tomhänt från butiken. :C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla