21:22 2013-10-14

 

Älskade ni.

Låt mig snälla berätta om mitt biobesök ikväll. Jag var nämligen på en förhandsvisning av filmen Gravity. Hade hört mycket bra om filmen (ok, enbart från Alex Schulmans i hans podcast) och hade därför höga förväntningar. Ungefär tio minuter in i filmen tänkte jag ”näe vad är detta”, en tanke som sedan utbyttes till något oklart. Jag minns nämligen inte eftersom jag var TOTALT uppslukad av denna film.

Vilket mästerverk! Jag, som annars OFTA tänker att ”nä nu får det ta slut” om filmer jag ändå tycker är bra, var under den sista timmen helt inne i denna film.  Är helt i chock över hur snyggt gjord den var? Så otroligt jävla vacker, speciellt bakom 3D-glasögonen. 

Älskar också att min Sandra Bullock äntligen får lite upprättelse. Tycker hon fått så mycket oförtjänt mycket kritik genom åren. Nu kanske creddkåren också kan börja tycka om henne.

Betyg:

…men jag har nästan svårt att sätta ord på varför. Det handlar nog om att filmen helt enkelt gav mig så mycket känslor genom subtila grejer. Ett exempel på det är hur extremt TUNG i kroppen jag kände mig då jag reste mig upp ur biostolen. Det var som om jag på riktigt trott att jag var tyngdlös genom filmen? Sedan skakade benen och jag hade kaninhjärta direkt efteråt. Insåg då att jag suttit spänd under hela biobesöket.

Var därför tvungen att kuta in på ett ölhak och svepa en öl i ren lugnande effekt. 

Aja. SE FILMEN. 

VARNING: kan trigga igång en del existentiell rymd-ångest hos dig. Men är samtidigt skön och betryggande på något vis. Världen är som den är liksom. Sjuk i huvet dvs.

15:17

 

?????!!?!?!??!?! Aaaaaaaaah SPYDDE nästan då jag läste rubriken. Men längre in i artikeln förvandlades spyan till en enorm fascination för denna Micke Thomasson. 

Sundsvalls tidning måste vara bästa nyhetsuppsnapparna evver. Först aborre-Pirre och nu denna fantastiska djurvän Micke. Som är helt ok med att hunden äter upp hans tår. 

 

14:30

 

Är så jävla komiskt att se sig själv i sådana här sammanhang? Får alltid känslan: VEM ÄR JAG?? VARFÖR FINNS JAG?? FINNS JORDEN?? HUR KOM JAG TILL?? Ok, fattar hur just jag kom till (storken), men inte liksom hur själva människan uppfanns. Får helt enkelt existentiell ångest av att se mig själv på film.  

I övrigt: Jättekul att få träffa <3Clara<3, synd att det låter som om jag håller på att tappa rösten under programmet…? Märkligt. Minns inte det under inspelningen.

Va tycker ni???

10:06

Nu är det bokat. I två veckor kommer jag bo inneboende hos en kvinna som är typ yogainstruktör (alltså älskar henne redan av den anledningen) och bor i en jättefin lägenhet i Nob Hill i San Francisco. Jag ska studera engelska på språkskolan EC under dessa två veckor – en kurs som jag bokat genom Blueberry.

Har i ungefär tre månaders tid försökt komma på VAD jag vill göra och insåg att jag verkligen vill bli bättre på engelska och åka till Kalifornien igen. Har slitit med lilla hår i tussar med att hitta en bra skola där som dessutom ligger bra i stan. Hittade då EC genom Blueberry och tyckte det såg bra ut. Verkar vara den enda språkskolan i San Francisco som faktiskt ligger i down town och inte på nån jävla ö bredvid. 

Kommer, förutom att plugga engelska, också att frilansa från San Francisco under dessa två veckor. Kanske kommer jag också ha ett lesbiskt äventyr. Tror dock inte det, en gaykompis till mig sa att jag är den mest hetero hon vet :-(

Mmm. Redan den 3:e november åker jag. 

Just nu är jag 80 procent nervig och på gränsen till att skita ner mig. MEN samtidigt, det är ju bara två veckor jag blir borta. Och om allt känns piss får det väl vara så i två veckor då. 

 

PS. Har jag några läsare som bor i San Francisco? Isf vill jag ses! Ni andra som varit där, kom gärna med tips om hiPpA sTäLlEn! Jag tror jag missade en massa sist jag var där!

20:35 2013-10-13

 

*Skär fisken (fast vit fisk, typ sej, gös) i ca 2-3 cm stora bitar. Lägg på ett fat. Pressa över limejuice och krydda fisken runt om med salt och peppar. Låt stå i kylen 20 minuter.

*Blanda mjöl(2 dl), chilipulver(2 tsk), oregano(2 tsk) och salt(1 tsk) i en skål. Vispa upp äggen(2 st) och tabascon(1 tsk) i en annan skål. Lägg de fint smulade kexen i en tredje skål. Vänd fisken först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i kexsmulorna. Tryck till så att kexen fastnar över hela fisken.

*Värm upp rapsolja till 175°C (använd en digitaltermomter) i en gryta/kastrull, den ska nå ca 5 cm från bottnen. Fritera fisken, några bitar i taget, tills de är gyllene runt om, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Servera med inlagd rödlök, pico de gallo, creme fraische, koriander och avocado! 

Ät och NJUUUUUUUUT. Det gjorde jag. Raaaaaaap.