09:00 7 Maj 2015


Inte okej.

Tes:
Bananer är löjlig mat.

Bevis:
1. Man halkar på bananskal
2. Det är barnmat och apmat
3. Bananer är impopulära på grund av att de oftast odlas oetiskt
4. Bananen har en ovärdig form
5. Det finns ingen maträtt där bananen passar in (till skillnad från många andra frukter). Undantaget skulle väl vara nån sån där banan/curryanrättning, men ursäkta mig, det är faktiskt inte okej.
6. Slutligen: Man känner sig fånig när man äter banan i det offentliga rummet

/Slaktarn

09:01 6 Maj 2015

När jag sticker kniven i mozzarellaförpackningen och vattnet rinner ut skriker jag alltid: VATTNET GÅR!!! även om ingen är i rummet. Det är helt enkelt omöjligt att motstå. Visste ni förresten att mozzarella + italienska maffian = sant? Nå, i vissa fall åtminstone. I juli 2012 arresterades Giuseppe Mandara, boss över Italiens största mozzarellaproduktion, för samröre med Camorramaffian. Dessutom har han sett till att sälja buffelmozzarella som i självaverket är utblandad med komjölk för att casha in extra. Här leds han mot en polisbil av två poliser medan han mycket maffiosoaktigt blossar på sin cigarr.

/Slaktarn

14:20 5 Maj 2015

Riris galablåsa inatt visade sig bli ett mycket matvänlig meme

Minns den där sommaren när grillad majs fick nytt värde för mig. Ofta när man får in nytt blod i vänkretsen följer det även med några droppar nytt blod in i ens matlagning, och just den mexikanska gatumatsmajs jag beskriver nedan är en sådan rätt. När majs är gott är det fan så jäkla gott. Här kommer två goda saker du kan göra med majs:

1. Mexikansk majs! Skölj majskolvarna i sin blast i kallt vatten, lägg på en varm grill. Låt de ligga där i fem-tio minuter. Plocka upp och dra av blasten från kolvarna och pensla på rikligt med smör som du blandat cayennepeppar i eller valfri mer autentisk chiliflinga i. Lägg tillbaka på grillen och låt de få önskad färg. Plocka upp kolvarna, pensla på mer smör, ös på riven parmesanost och pressa över lime.

2. Rostade färska majskorn. Skala majskolven och skär alla kornen av den. Lägg ut på ett bakplåtspapper och en aning olivolja över och strö med flingsalt. Rosta i ugnen på 200 grader tills de är gyllene. Ät till vad som helst!

Som vanligt när jag en liten förhoppning om att det jag delat med mig ska generera att ni vill dela med er av era bästa tips. Hit me tack.

/Slaktarn

08:49 4 Maj 2015

Eftersom jag har ena foten i Malmö och andra i Stockholm åker jag en hel del tåg. Jag älskar att åka tåg, så länge det inte hör ihop med förseningar och ”löv på spåret” eller andra bedrövligheter. Mellan Stockholm och Malmö går det gamla tyska Snälltåget. Det tar lite längre tid, men har en mycket trevligare restaurangvagn än andra tåg. Inte bara är maten godare och dryckesmöjligheterna fler, du får dessutom en liten lampa på varje bord (och vem vill inte ha det). För att inte tala om att de ofta spelar härlig och lågmäld musik när man sitter och tuggar i sig sin lunch.

Hur mysigt detta tåg än är så är det en god idé att ha med sig lite lektyr för att inte krevera av tristess. Får man en sekund över innan avgång kan man sondera terrängen på pocket shop eller pressbyrån, vilket är precis vad jag gjorde. Jag har två tips. Båda riktar sig till den matintresserade läsaren, detta är ju trots allt en matblogg.

1. Matmolekyler har kommit ut som pocket
Har du inte läst Lisa förare Winbladh och Malin Sandströms informationsbomb ännu så är det dags. Finns på Pocket Shop för en oansenlig summa.

2. Svenska mattidningsbranschen har fått ett uppsving!
Detta är EXTREMT efterlängtat. Det  har varit sjukt kasst och framörallt okreativt på mattidningsfronten i vårt lilla land. Utbudet gar varit begränsat och vansinnigt omodernt, och riktar sig till en publik som uppskattar rubriksättning i stil med ”Nu BÄR det av mot blåbärstider”. Här får ni exempel på några nya tidningar att upptäcka (min egen favvo är Hunger, som är en systertidning till Filter).

Klart slut.
/Slaktarn