21:00 20 Okt 2017

Katrin Zyto:

Här hittar du all info du behöver kring eventet på Facebook!

Jag och en kompis håller på med en grej kring #metoo som ni snart kommer få ta del av och som vi hoppas kommer få stor spridning. Håll ögonen öppna!

Mogi:

Var de någon som såg ”hotelltjaterskan” Mogi och hennes ”Mon Amour” på Bytt är Bytt igår?
Nä, inte jag heller.
Ni är ett gäng som vill att jag ska skriva mer om henne men jag vet inte riktigt vad det skulle vara? Hennes blogg är ju tråkigare än att titta på en avstängd TV.
Det enda som intresserar mig är att få läsa ett av dessa hundratals tjatmail som hon måste skicka ut varje månad för att få bo gratis på hotell så sitter du på ett sådant så kan du väl dra iväg det till kontakt@bloggbevakning.se?

Här kan du se deras avsnitt om du har tråkigt.

Youtube:

Eller ska vi kalla honom för den sekundärkränkte vita mannen?
För han är ju faktiskt sekundärkränkt å den kränkte mannens vägnar. Hur tusen det gick till men det lyckades han med. 😉
Kommentaren kommer från den här videon där Magnus Betnér tvålar till Joakim Lamotte lite –  någonting som INTE uppskattade av Urban Larsson.
Jösses.
Humor verkar han inte ha heller stackarn…

Cissi Wallin/Rapegate:

Tjo och tjim! SVT vilar inte på hanen minsann! Är det fd. Aftonbladetbossen Jan Helin som drar i trådarna månne?
Oavsett så är det föredömligt agerat av SVT och nu får man ju bara hoppas att Aftonbladet och TV4 gör detsamma!
Artiklen kommer från just Aftonbladet så det kan ju knappast ha gått dem förbi… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                       

Cissi Wallin/Rape-gate:

Inte nog med att Aftonbladet fortfarande försvarar sitt beslut att inge namnge den våldtäktsanklagade Media/Aftonbladetmannen – de gör det samtidigt som de motiverar varför de de facto hängt ut Martin Timell med namn och bild i tidningen för liknande anklagelser.
Problemet är bara att de hänger ut fel bror – nämligen Anders Timell – istället för den korrekte Martin Timell.
Och så fick hovmästaren Timell sig även han en släng av sleven.
Bra där Aftonbladet!

Cissi Wallin:

En av Sveriges bästa och tyngsta kvinnliga journalister – Jenny Nordberg – går ut på Twitter och berättar att Media/Aftonbladetmannen som Cissi Wallin anklagar för våldtäkt även kallat henne för hora.
2003 vann Nordberg Guldspaden för ett reportage om irakiska spioner på migrationsverket och jag undrar i mitt stilla sinne om det inte är så att denna man kanske har lånat den, för han har verkligen grävt sin egen grav och nu får han snällt gå och lägga sig i den tycker jag.
Säcken dras åt minsann…

Lite information om Jenny Nordberg för den som tvivlar på hennes journalistiska storhet:

Och det också inte märkligt att Media/Aftonbladetmannen inte dementerat alla de här anklagelserna? Det är tyst som i graven förutom det här förmodade fylleinlägget som snabbt togs ner oh en rad i dem här lama artikeln.

Nu väljer Martin Timell att kommentera den sexism, rasism, homofobi som Expressens granskning visat på.
Han kommenterar även det sexuella övergrepp på en kvinnlig assistent som han anklagas för.
TV4-profilen erkänner tafsande, säger att han ska ringa runt och be om ursäkt samt söka hjälp.
– Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. //Martin Timell till Expressen

Timell pudlar rejält och jag kan inte låta bli att känna lite att det sker på en direkt uppmaning av TV4 för att han inte ska få sparken på stört.
Läs artikeln själva och avgör sen.

Han ska gå i terapi, han ska ringa runt och be om ursäkt, han ska göra än det ena, än det andra och insikten om att han betett sig som ett svin har tydligen ramlat ner som en stor, fet polett i samma stund som kanalen valde att lyfta alla hans program ur tablån och även ta bort honom som profil på sin hemsida.
Damage control i sin allra renaste form.

Foki:

Igår hämtade jag ut ett paket där det står Baggiz på paketet men med C/o till mitt namn. Jag tänkte: –Huh? Vad har Baggiz beställt nu då? Haha.

När jag öppnade paketet var det världens sötaste lapp ever som Baggiz fick, jag läste upp det för honom och han svarade med ett –mjaaau. När Baggiz fick syn på kattmat-proverna sniffade han på dem och gnuggade munnen mot påsarna. Haha, han visste tydligen vad det var så jag öppnade en påse till honom och vad nöjd han var! Han var så tokig och skuttade av glädje när han åt upp maten.

Tack för proverna Gourmet-katten, Baggiz är verkligen min svaghet och Purina Gourmet lyckades fånga min uppmärksamhet. Haha ♥//Foki

Ni kan ju ana vem som är HYFSAT avundsjuk här hemma? Grön av avund skulle jag nog nästan vilja kalla det.
Tjocka Hetsätarkatten anser sig ju vara lite av en kändis – katternas katt liksom – men inte fan kommer det några bud till honom.
Det kanske vi mest ska vara tacksamma för eftersom vi lägger ner ungefär halva vår vakna tid på att se till att han inte får i sig mer mat än exakt det han ska, ha så ett matbud är kanske inte den bästa av presenterna till honom men ÄNDÅ! *sur kisse*
Kattsand däremot emottages tacksam eftersom deras sort kostar mer än saffran. =) Och gärna en skopa i guldfärg! Då skulle han känna sig som den kung han trots allt är här hemma…Ja, tills grannens katt kommer…då springer han och gömmer sig under en filt i soffan. 🙂
Så grön av avund men inte så mycket Hulken med andra ord. Eller så är det för kallt för min pälslöse misse att vara ute och slåss i mitten av Oktober?

Elsa Billgren:

Det finns en så tydlig bild av amning. Till och med de som intalar sig själva att de inte kan förstå hur man någonsin kan vara emot att någon ammar offentligt, tycker nog att det är gränsfall när Lynn vill ammas. Han är ju så stor etc. Dubbelmoral på något sätt.

Där sitter jag med mitt ledsna barn på väg till sjukhuset och vill bara så gärna att han ska få sova. Jag tar fram brösten, måste ju. Eller? Hur känner du som läser. Finns det gränsfall där man inte längre är för offentlig amning? Finns det en plats och åldersgräns?//Elsa

Jag har själv aldrig hamnat i en situation där jag känns mig nödgad att plocka fram ett bröst eller två och lik förbannat så känner jag att den här diskussionen är helt bisarr. Nästan så jag känner mig lite sekundärkränkt faktiskt..
Att hon ens ska känna behovet av att ställa den frågan. Det är väl SJÄLVKLART att hon ska kunna amma sitt barn offentligt oavsett om hon sitter på bussen eller tunnelbanan! Frågan är väl varför folk sitter och stirrar på hennes bröst i så fall.
Men det känns som en ”damned if you do, damned if you don’t”-typ av situation. Hade hon inte gjort det och sonen skrikit i högan sky så kan du ge dig fan på att det hade rullats med ögon, suckats och insinuerats att ”hon kan väl få tyst på ungen” men samtidigt, om hon gjort det genom att ge honom bröstet så hade förmodligen samma jäkla tröttmössor suckat och ojat sig över det.
Ska vi inte bara ta och förbjuda alla under 12 år att vistas i kollektivtrafiken så slipper vi båda problemen?

Att kunna amma sitt barn när det behövs är väl en lika stor självklarhet som att byta en blöja när det behövs? Det tycker i alla fall jag och då har jag inget av problemen. Jag tömmer på min höjd kattlådan här hemma.

Instagram:

Förlåt för två poster så sätt inpå varandra men jag kunde helt enkelt inte vänta med denna.

Video 1 av 2 För det första: Det är så otroligt symboliskt att vissa väljer att prata om att hänga ut folk på nätet nu! Nu när det handlar om våldtäktsmän! Ett brott man aldrig tagit på allvar. Återigen skyddas förövarna, av andra män och av rättssamhället. • För det andra: Han förminskar och ifrågasätter kvinnors upplevelser genom att säga att man inte ska ta anklagelser på allvar. • För det tredje: I det här klippet redovisar han väldigt tydligt det synsätt många män har på sexuella trakasserier. Det synsätt som gör att män fortsätter att tafsa, tjata och våldta kvinnor. • För det fjärde: Om hans döttrar aldrig råkar ut för ett sexistiskt skämt eller någon som gör bort sig på fyllan har vi kommit långt, men när det fortfarande finns män som uttrycker sig såhär och inte tar den här typen av brott på allvar kommer det aldrig att ske! • För det femte: Att ta tv-tid för att prata om fest, fylla och flört är att skada kampen och att förstöra för alla kvinnor som kanske äntligen får sin röst hörd.

A post shared by Min instagram (@1337likes) on

Video 2 av 2 För det första: Det är så otroligt symboliskt att vissa väljer att prata om att hänga ut folk på nätet nu! Nu när det handlar om våldtäktsmän! Ett brott man aldrig tagit på allvar. Återigen skyddas förövarna, av andra män och av rättssamhället. • För det andra: Han förminskar och ifrågasätter kvinnors upplevelser genom att säga att man inte ska ta anklagelser på allvar. • För det tredje: i det här klippet redovisar han väldigt tydligt det synsätt många män har på sexuella trakasserier. Det synsätt som gör att män forsätter att tafsa, tjata och våldta kvinnor. • För det fjärde: Om hans döttrar aldrig råkar ut för ett sexistiskt skämt eller någon som gör bort sig på fyllan har vi kommit långt, men när det fortfarande finns män som uttrycker sig såhär och inte tar den här typen av brott på allvar kommer det aldrig att ske! • För det femte: Att ta tv-tid för att prata om fest, fylla och flört är att skada kampen och att förstöra för alla kvinnor som kanske äntligen får sin röst hörd. – Edit: jag har tagit bort kommentarsfunktionen av respekt för hans familj.

A post shared by Min instagram (@1337likes) on

Det här inte bara otur när man tänker, det här är vidrigt!
Och att kalla ”farbroderligt tafs” för ”livets smuts och livets glädje”?
Är han komplett dum i huvudet eller?

Tack för tips!

Cissi Wallin:

För fyra år sedan blev jag våldtagen av en äldre medieman med makt. Han utlovade efterfest men det hela slutade med att han drogade och sedan förgrep sig på mig.

Jag har fragmentariska minnen av det som hände. Bland annat minns jag att jag vaknade till av att han kravlat upp mot mitt ansikte och försökte trycka in sin kuk i min mun medan han väste ”sug då, sug!”. Sedan föll jag tillbaka in i dimman.

Jag anmälde aldrig, trots att det både fanns skador, bevis i form av sms och vittnesmål från mina närstående.

Jag var nämligen en av alla de som först förnekar det som verkligen hänt. Det är något obehagligt och sårigt som känns inuti, men man trycker bort det. Man vill inte inse. Man vill inte vara den som blivit våldtagen. Men sen kom insikten, och med den även rädslorna.

Jag som alltid sett mig själv som en stark feministfighter hade fallit offer för rädslan att inte bli trodd. Av varken rättsväsendet eller kollegor. Jag var trots allt 21 och helt nybakad i mediesvängen. Folk hade lika gärna kunnat sagt: ”det där säger hon bara för att få uppmärksamhet.”.//Cissi

Redan 2010 gick Cissi ut med den här historien om vad den sk ”Media/Aftonbladetmannen” utsatte henne för 2006 när han våldtog henne.
I hela 11 år har hon suttit på den här hemligheten och det måste vara en sådan lättnad för henne att äntligen våga och orka outa hans namn.
Denna man är nu tagen ur tjänst från sitt arbete på Aftonbladet efter att mängder av liknande vittnesmål kommit fram och igår gick även TV4 ut med att deras snickeriman som även han anklagats för allt ifrån att vara Sveriges svar på Harvey Weinstein till att ha utsatt kvinnor för sexuella övergrepp, närmanden och kränkningar.
Jag hoppas vid min gud att Aftonbladet och TV4 gör en noggrann utredning och inte bara sopar det under mattan för att bli av med problemet. För det kommer de inte bli.
Jag hoppas på att de båda männen får gå/ombeds säga upp sig omgående som ett riktigt statement att sådant här inte tolereras längre!!!

Cissi hyllar Massi Fritz i ett instagraminlägg.

Elisabeth Massi Fritz har uttalat sig om Cissis fall till Nyheter24 och de skriver följande:

Advokat Elisabeth Massi Fritz bekräftar nu att ett flertal personer har hört av sig till henne om samma medieman. En av dem hon haft kontakt med är Cissi Wallin.

– Flera personer har hört av sig. Det är många som verkligen inte känner till sina rättigheter trots att de är utsatta för brott och det är skrämmande. Vi måste bli avsevärt bättre att sprida kunskap om vad varje utsatt brottsoffer har för rättigheter, säger Elisabeth Massi Fritz till Nyheter24.

– Jag kan ej gå in och berätta hur många och vilka som hört av sig. Jag kan dock med tillstånd av Cissi Wallin berätta att hon har en mycket stark och trovärdig berättelse. Jag är förvånad över att hennes mål blivit nedlagt.

Kan man plocka upp ett nedlagt mål?

Paula Uribe:

Vi har passat Pålle i eftermiddag. Han är världens finaste valp och dom verkligen leker. Leonore kvider för att hon skrattar så mycket men det allra finaste är att dom kan ta det lugnt tillsammans också.

För första gången sover Pålle över. Vi skjutsar hem honom imorgon bitti men Molly somnade med världens leende för att Pålle låg bredvid. Än så länge ligger han kvar, mamma berättade att ägarna har tankar på att valpa honom när han blir äldre. Vi kanske tar en till vår då <3

”Mamma. Du, pappa, Leonore, Julia och Pålle är mina bästa vänner” <3//Paula

Nu kommer ni få höra ett av mina absoluta ”hat-uttryck” men alltså…
JAG DÖR SÖT-DÖDEN AV PAULAS BILDER PÅ DEN LILLA VALPEN! DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!!! Ge mig en styrkekram för fasen! 😉
Jag vet inte vad det är i vattnet men alla i mina sociala medierflöden verkar skaffa hundvalpar och jag känner att det verkligen värker i mig. Jag vill också ha en men är osäker på om 1, THK och Lilla Snöboll skulle acceptera en valp och 2, om vi har tid och om det är läge just nu.
Är det så ni ”vanlisar” känner när ni känner längtan efter biologiska barn? Borde jag egentligen ha blivit född till Golden Retriever istället?
Men alltså… Kolla…Dessa tre sötgrötsvovvar möter mig dagligen och hur kan man inte smälta som en oäten mjukglass i solsken av blotta åsynen?


Joy & Linnea Debs Rut // David Batras Bodil // Pillan Thelaus Lukaz

Anna Book:

Boken är i sitt esse när hon får ta över en stackars kvinnas Tinder.
Jag vet inte om hon tagit en vinlunch innan hon klev in i studion eller om hon bara är sån här…
Det hjälper ju kanske inte kvinnors kamp att inte ses som konstanta sexobjekt när hon skickar ”Vill du ha sex?” till en kille som inte direkt svarar på hennes meddelande.
Och sex.. kan den här kvinnan prata om NÅGONTING annat än sex?
Jag tror fan inte det! Hon verkar lika stolt över sitt kn*ll på ICA Maxis kundtoalett som över sin ABC-medverkan i Mello. Hon har sannerligen jobbat upp ett riktigt saftigt CV. Bravo!!

tack för tips!

Lady Dahmer:

Är det någon som ens försökt likställa en oönskad sexuell invit eller liknande med en gruppvåldtäkt? Och att försöka få det till att handla om svenskar vs utlandsfödda? Suck! Jag tycker mer det handlar om att vissa har otur när de tänker.. 

20:00 19 Okt 2017

Jocke Lundell/Hanna Widerstedt:

Hanna Widerstedt gick häromdagen ut med att hon ska anmäla Jocke för förtal efter vad han skrivit om henne i sin bok och nu svarar han på det via….gissa? SNAPCHAT! Så klart! Jockes officiella kanal för uttalanden, rants och falling downs.
Jocke har legat lågt med avhandlingar på Snapchat men nu är han igång igen.
*poppar popcorn*
What to do, what to do?

Bilderna kommer från Svenska Bloggare.

Youtube/Twitter:

När Seth McFarlande tillkännagav de nominerade till ”Best Supporting Actress”  2013 så avslutade han det med orden:
– Grattis, de här fem kvinnorna behöver inte längre låtsas vara attraherade av Harvey Weinstein.
Det ”skämtet” får en helt annan mening nu med tanke på alla anklagelser som riktats mot honom den senaste tiden och är inte längre att betrakta som ett skämt om du frågar mig.
McFarlane har förklarat att repliken var inspirerat av hans vän Jessica Barth och hennes historier om alla de sexuella trakasserier han utsatt kvinnor för.
Han har sedan dess kritiserats för att han skämtade om det istället för att ”göra det rätta” men försvaras av Jessica Barth på twitter som menar att han respekterade hennes önskan om att inte göra det.
Finns det några liknande ”skämt” eller insinuationer kring den sk Media/Aftonbladetmannen eller är hans feministiska krönikor ”humor” nog. (Humor skrivet med den sorgsnaste av tangenttryck)

Kenza:

De här teddy-jackorna är sannerligen i ropet just nu.
Jag ser dem överallt och ingenstans och Kenza gör reklam för att de precis lanserats på Ivyrevel – så klart –  och som vanligt förstår jag ingenting. Sooooom vanligt…
Vill man gå runt och ha på sig en jacka som ser ut som en badrumsmatta?

#teamkenza eller #teamcamcam?

Therese Lindgren:

Therese Lindgren och hennes Anders är ordentligt på G nu.
Inte nog med att de snart flyttar in i den gemensamma lägenheten – där de förhoppningsvis bildar familj enligt Therese – utan de verkar också ha gått och förlovat sig.
Tessie kallan nämligen Anders för sin fästman i beskrivningen till sin senaste video så vem vet, det kanske bara är en tidsfråga innan bröllopsklockarna ringer för denna Youtuber. Ska vi gissa lite? Kommer hon vlogga när hon går ned för altargången? Kommer Anders bära en Go Prokamera på huvudet för att föreviga bruden in action? Kommer bröllopsfesten livesändas?

Ida Warg:

God morgon älsklingar! Flera har undrat varför man äter sin smoothie i en smoothiebowl istället för att dricka den. Här kommer mina 3 anledningar…

1. När man tuggar maten frisätts enzymer som hjälper till att bryta ner maten. Därför kan det vara bra att även tugga sin smoothie om man dricker den så man inte får ont i magen och blir uppblåst. Äter man sin smoothie i en bowl med topping så tuggar i alla fall jag automatiskt. 

2. Det är så mycket godare tycker jag! Att toppa med något krispigt är så himla gott och man kan njuta längre av smoothien. När jag dricker så sörplar jag i mig den på typ 1 min och det Blir inte direkt någon mindful eating. 

3. Det är mycket finare! Jag älskar verkligen när maten är vacker och njuter mycket mer av den. Kanske bara? haha men vacker mat smakar mycket godare i min mun.//Ida Warg

Frågan som jag grunnat på så länge har äntligen fått sitt svar!
Nu äntligen vet jag varför man ska ha sin smoothie i en skål istället för i glas.
Tack Ida Warg och ni andra som förklarat det för mig. Nu kan jag sova gott om natten utan att behöva grubbla sönder min stackars hjärna. =)
Dock vet jag inte om jag kommer haka på bowlstrenden. Det måste ju bli så mycket mer disk. Jag gillar inte disk.

#peaceofmind

Lady Dahmer:

Jag mår så jävla dåligt av alla jävla bekännande snubbar som under taggen #ihave kan få syndernas förlåtelse om de biktar sig. Sen blir det hyllningar, hjärtemojis och likes för hela slanten. Har läst dussintals förövares kommentarsfält med kommentarer som "vad fint du skriver!", "tänkt om fler vore som du", "fina du". Förstår nu hur absurt detta är? Att män kan sitta och öppet erkänna övergrepp de begått och få höra vad fina de är som "vågar berätta"?!?!? Är jag i the twilight zone? Nej det var ju gamla vanliga patriarkatet. ❗️Där män ÄN EN GÅNG tar en massa utrymme på kvinnors bekostnad. ❗️ . . Uppmanar alla kvinnor att kommentera rimligt istället. Om ni orkar. Ett "nä fy fan ditt jävla svin, mig imponerar inte din bekännelse på. Belasta nån annan med ditt jävla bölande, det är fan inte synd om dig ". Typ så. . . Screens från @somligaforbannadekvinnor och @matildawahl vet ej vilka män de handlar om men skiter ärligt i det för det handlar om män vi känner. De finns överallt.

A post shared by Natashja Blomberg / LadyDahmer (@ladydahmers) on

Ja, hur fan kan man bemöta mäns bekännelser med applåder och hejarop?
Borde de inte bemötas med tystnad eller kritik istället?
Bra att du insett att du betett dig som ett svin, men inte fan ska du hyllas för det! Gör om, gör rätt istället!!!
Mitt flöde fylls också av dessa manliga bekännelser och likväl följs de av hejarop. Jag tänker inte heja på en jävel. Ni borde skämmas som betett er på det här viset istället!

Istället för att sitta och bikta på sociala medier över allt dumt de gjort mot kvinnor så borde de i stället ta ställning och stötta de kvinnor som blivit utsatta för ”Mediamannen” och ”Snickerimannen” och som i dagarna delat sina hemska erfarenheter med världen. DET är ett ställningstagande – inte att själv böla ut om vilket svin man varit.
Jo, tack! Vi vet hur män beter sig! Bespara mig ditt ynkande!
Var är alla mäktiga mediamän nu? Dags att ta ställning kanske?

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla