GVFÖ ep08: ”Allt är (nästan) förlåtet!”

15:14 2019-04-10

Här läser ni recensionerna av ep1, ep4, ep5, ep6 och ep7.

Älskade ni. Vårt favoritprogram har nu sänt sitt sista avsnitt och oj vilken säsong! Från början kändes den rätt ljummen men med stor hjälp av underbara Jannica och Malin kom den att utvecklas till en kanonsäsong rakt av. Och visst kände man att deltagarna hade fått nys om mina recensioner och era kommentarer i ”Så gick det sen” ?!? Jag VET ju med säkerhet att Malin läst (enligt en kommentar) men blev kraftigt oroad om även Nichlas och Magnus läst, isf: FÖRLÅT.

 

Aja. Nu fokuserar vi på Daniel och Malin ett tag. Jag undrar först och främst; vems var drinken på bilden ovan? Den där ”roliga tv-personen” som Jannica nämnde i återblicken kanske? (Återkommer till det btw).

Vad fan SA Daniel till Malins son? Förlåt men VA? Jag fick sänka ljudet för jag skämdes så mycket över hur attackerande han var, det är fan heligt att gå på ens familj på det där sättet oavsett vad man egentligen tycker. Man kan inte säga ”JAG och MINA barn är väldigt självständiga” och tro att det ska landa bra. Sen är det klart att sonen fortsatte säga lite smått märkliga saker till Malin, som tex ”jag vet hur jag kan va inställd till en ny människa i VÅRT liv” hahaha.

När väl beslutet skulle tas blev jag ändå förvånad över att Malin sa ja eftersom jag verkligen tänkte att hon kommit fram till något annat?! Samtidigt verkade de två ha så kul ihop och va pussiga över ölen. Vi kan i alla fall fastslå hur mogna både Daniel och Malin var i ”Så gick det sen”. Liksom sansade, lugna och bra polare. Däremot var det tydligt hur SUGEN Daniel är på tjejer….. uttalandet ”bättre än alla dejtingsidor” ihop med att någon av er kanske hade sett honom jucka på ett dansgolv gjorde att det kändes jävligt ofräscht :-) Men hey, är ”sex” ett intresse så är det kanske svårt att uppfattas som fräsch :-) Men det kanske bara är jag :-) :-) :-)

Hahahahaha älskar Jannica och hennes polare som ska ”spå” i kort. Exakt sån SKIT som jag och mina polare håller på med (minns tillbaks när jag lät Linnea spå mig i djur och det hela slutade med att ett plastkort på en koala fick avgöra om jag skulle säga upp mig eller inte). Älskar deras relation.

Men hörrni, vet ni något knäppt? Jag fick lite starka känslor för Magnus under det här avsnittet. Typ som i den här framen:

Helvete va snygg han va. Och ärlig med sina känslor, ”vågade” gå helhjärtat in på att han var kär osv. Däremot led jag med Jannicas beslutsångest. Fan va jobbigt att behöva ta det där beslutet och inte veta. Sånt överanalyserande av sina känslor som man inte får nån klarhet i. Bara tiden kan avgöra.

Och det gjorde den också. Och det höll ju såklart inte.

Rätt åt den störiga porrfrisyr-terapeuten som bah ”YES DÄR SATT DEN!” när Jannica svarade ja.

Jag kände mycket för Magnus på återblicken också. När det kändes som att han verkligen koncentrerade sig på at inte blunda och sen va tvungen att försvara sitt blundande. Fan Magnus. Blunda hur mycket du vill! Allt är förlåtet! Du är jättefin och bara en kille som ska hitta en tjej som är lite mer som dig.

Och Jannica ska bli ihop med personen bakom kameran. Någon som fattar det man bör fatta och gör det snabbt. KAN VI FÅ TAG PÅ NAMNET PÅ PERSONEN???? *ringer runt*.

Zzzz

Men också: åh va fint!

Det ÄR ju fint med kärlek. Jag måste bara släppa att Nichlas säger saker med sån SÄKERHET som ”jag har väldigt bra ansiktsminne och jag har aldrig sett dig”. Liksom huuuuur kan han veta det? eller ”jag velar inte i livet” hahahahaha.

Men herregud vad jag grina när Miha pratade om sin osäkerhet med finlandssvenska (och bästa) psykologen. Det var fint och så allmängiltigt. Så känner alla mer eller mindre och det är fint att dela med sig

De passar ju ihop och de båda är ju bra personer

…men jag äter hellre parmiddag med Malin och Jannica för att felcitera Miha i bilen.

 

Tack alla deltagare och förlåt för mina recensioner där ni behandlats som karaktärer i en serie. Jag älskar er för att ni vågar och har gjort de här sju långa tv-veckorna underbara!

33 kommentarer | “GVFÖ ep08: ”Allt är (nästan) förlåtet!””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Caroline skriver:

  TACK TILL DIG MASTER! Halva grejen med serien är ju dina recensioner!! <3

 2. Sofia skriver:

  Tack för allt <3333333

 3. K skriver:

  Tack för recensionerna!! Höjdpunkten efter varje program.

  Tyckte också samtalet mellan Malins son och Daniel var asjobbigt. Plus! att han snackade om ”mina barn är självständiga, fritänkande” bla bla, men det första jag tänkte var- ja, klart du tycker det, du är ju en pappa? En pappa tar inte lika mycket känslomässigt arbete som en mamma? hur mycket pratar de med sin mamma till exempel? Har du, Daniel, en nära relation med dina barn?

  Blev också kär i Magnus!! Han behöver någon annan, definitivt. Såg redan i början av serien att du inte skulle fungera, för ifall det skulle vara meant to be mellan dem, så skulle inte hans sätt att uttrycka sig vara ett problem, plus att han skulle komma ut ur sitt skal och känt sig mer bekväm med ”den rätta”. Så funkar kärlek och personkemi, tänker jag. Älskar dock Jannica, men hon ska ha en annan kille.

 4. Linda skriver:

  Tack för allt! Till deltagarna och till dig Hanna för dina recensioner, som ju är halva anledningen till att titta på programmet.
  Uppskattade verkligen ”vad hände sen” och tycker att det var fint att se att även de deltagarna som inte höll ihop ändå tyckte om varandra. Tidigare säsonger känns det som att 2 av 3 par inte kunnat vistas i samma rum efteråt. Kändes liksom som en säsong med mognare personer. Hoppas verkligen att Malin, Jannica och Magnus hittar rätt personer för dem!

 5. Ellinor skriver:

  ”Zzzz” – hahaha! (håller med…)

  Gu vad jag kommer sakna det här programmet, är besatt :( och dina recensioner då! Bäst!

 6. Elisabet skriver:

  Tack för recensionerna! Så underhållande att läsa!

 7. Jobbig jävel skriver:

  Alltså bäääästa bästa bästa! Mer underhållande än programmet i sig typ? Håller med dej om allt. Förrutom ”finlandssvensk” – det är väl ingen som är det? Mvh, jobbig jävel

  1. Elin skriver:

   Psykologen

   1. Elsa skriver:

    Satu är INTE psykolog, hon har pluggat teologi och sen har hon 1,5 års utbildning i terapi. (Att jämföra med en psykolog som har 5 års utbildning + 1 års utbildningstjänst) MVH En annan jobbig jävel :)

    1. Hanapee skriver:

     Jahapp

     1. Svar skriver:

      Ja jag har lyssnat på podden.
      Det jag menade med rätt ska va rätt är väl att jag stör mig på när man klumpar ihop yrkestitlar. Måste va störigt att va psykolog med lång utbildning och andra kallas för samma sak. Är ju en legitimerad titel.

      Som när folk säger sköterska om undersköterskor. Undersköterska är ett superviktigt och bra jobb men det är ett helt annat jobb än sjuksköterska. Så blir liksom fel.

      Personligen stör jag mig otroligt på jannikas kompis. Kände det lite från början. Försökte fundera på vad det handlar om och kom på att det är för att dem känns exkluderande …

    2. Emma skriver:

     Du är inte jobbig utan rätt ska väl va rätt.

     1. Hanapee skriver:

      hahaha kul OM du hade lyssnat på min pod

     2. Agnes skriver:

      Hahahha

   2. Fortfarande en jobbig jävel skriver:

    Haha ja jag fattar vem :) men Satu är inte finlandssvensk. Sverigefinsk kanske, men inte finlandssvensk!

  2. e skriver:

   Satu Hirsch Fjellstedt!

  3. Anna skriver:

   Satu är finsk, Sverigefinne om man så vill, inte finlandssvensk. Hon pratar väldigt bra svenska, men det är inte hennes modersmål

   1. Hanapee skriver:

    jaha, skrev fel. förlåt!

    1. Fortfarande en jobbig jävel skriver:

     Och du e förlåten. Tre ave marias så e allt glömt i även guds ögon

   2. Fortfarande en jobbig jävel skriver:

    Jamen precis! :)

 8. Sofie skriver:

  Är man knäpp om man läser alla de här recensionerna trots att man inte sett programmet?

  1. E skriver:

   Nej, väldigt rimlig! <3

 9. Amanda skriver:

  Kolla Jannicas instastory asap!!! Är det han från SVT??????

  1. Hanapee skriver:

   Tror han är gay :)

   1. Sofia skriver:

    Hahahha

    1. Amanda skriver:

     Haha fy fan nederlaget :( trodde jag kom med scoop vilket är extra pinigt när du faktiskt jobbat på SVT fett länge. Jaja. Jakten fortsätter

 10. Anna skriver:

  Inte för att spräcka din bubbla om dina recensioners storhet (de är överlag pricksäkra), men jag vet att produktionen för GVFÖ varit inne och snokat i Facebook-gruppen ”Vi som som vill diskutera Gift vid första ögonkastet” och de intensiva diskussioner som pågått där.

  1. Anna skriver:

   (Dvs, det är sannolikt därifrån alla frågor i ”vad hände sen”-avsnittet hämtats från. I synnerhet som produktionen ställde frågan: ”Vad vill ni fråga deltagarna?”)

   1. Hanapee skriver:

    super fake news

  2. Hanapee skriver:

   fake news

 11. Ellen skriver:

  Älskar dig Hanna!!!! Tack för allt!

 12. Sara skriver:

  Jag har en fundering! Om det var Magnus som hade varit den som ”klankade ner på/hånade/drev med” Jannica. Skulle ”alla” fortfarande tycka att han var en skön snubbe då? Dvs om vi typ bytte personligheter på dem. Jag har svårt att tro det faktiskt… Eller? Intressant att höra andras tankar kring det! :)

  1. Hanapee skriver:

   Vi lever i en könsmaktsordning så varje gång vi ”byter plats” på det sättet måste vi isf förhålla oss till rådande maktbalans alternativt tänka oss in i nåt slags utopiskt samhälle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg