Japan yay!!!

8:49 13 Sep 2016

VI ÄR I JAPAN!!!

I Tokyo, närmare bestämt. Åkte klockan 13 igår, svensk tid. Och vad är klockan i Sverige nu? Typ halv… nio på morgonen? Här är hon halv fyra på eftermiddagen. Le mindfuk is real. 

Bor på ett hotell i Shinjuku-området, och efter en och en halv timme i en taxi med en läckande menskopp kunde vi till slut checka in. Tror detta är första gången i mitt liv som jag blöder igenom brallorna på riktigt. Lämnade efter mig en femkrone-stor blodfläck på sätet. Precis som Japanska flaggan. Ugh. Men vi fick papperstranor på sängarna så jag är glad ändå.

Efter att ha använt hotelltoans rump-dusch (fyra av fem nässprayar, lite väl bra tryck men härligt ljummet vatten) gick vi – jag, Keyyo, producent-Teo och fotograf-Erik – ner och köpte mat.

Det är något väldigt gulligt över att det är vår allra första måltid i Tokyo och Keyyo beställer pasta carbonara.

Och så köpte vi lite godis. Här har vi choklad med smak av grönt te. Varför inte. 

Och det är typ det vi har hunnit med än så länge. Vi har försökt lära oss lite konnichiwa och arigato också. Producent-Teo tyckte att vi skulle säga ”konnichiwa bitches” precis som Robyn. ”Bitches betyder ju ”gott folk” på japanska”. 

Nu: powernap och sedan middag med vår japansktalande guide. Gonatt.

6 kommentarer | “Japan yay!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. suss skriver:

  Clara!!

  helt off topic, men –
  Ditt hår!!! du håller på o spara ut det!! hur gör du?? Jag har haft kort hår i 8 år och nu går jag i spara-ut tankar…… men hur tusan ska det gå till? du ser ju decent ut på alla bilder, vad är ditt hemliga trick?

  1. Clara Henry skriver:

   Haha! Det är andra gången jag sparar ut så jag lär av mina misstag..! Okej, tre spontana tips:

   1. Hitta bra produkter. Testa olika vax tills du hittar rätt, om du har råd och ork. Rätt vax eller hårspray eller texture spray gör UNDER.

   2. Experimentera! Vad händer om du har mittbena? Eller om du lockar håret? Eller använder 100 bobby pins?

   3. Trimma det. Mitt misstag första gången var att tänka att det var bättre om det bara fick växa. Hej hockeyfrilla. Gå till frissan och toppa det med jämna mellanrum istället så ser det inte förjäkligt ut när vissa längder är längre än andra.

   LYCKA TILL!!

 2. Maria skriver:

  Hej Clara,

  Jag jobbar med Hajbo, webbinnehåll för 8-13 åringar. Flera unga tjejer har pratat om att de gärna vill göra något om mens. Det gemensamma för de här tjejerna är att de alla läst din fina mensbok. Vi gjorde igår ett par videoklipp med Yannika 16 år som fått mens och Agnes 12 år som ännu inte fått mens. Efter inspelningen sa Yannika ”äh nu glömde jag ju visa Clara Henrys bok” som hon hade tagit med till inspelningen.

  Här är länk till klippen:
  https://youtu.be/0Zo7oDdF6NI
  https://youtu.be/HdAoQsuX6cE

  Det är så underbart att se hur modigt och avslappnat de pratar om ämnet. Du är en av dem som varit med och lyft på tabufilten som legat över mensen så att vi har möjlighet att göra sånt här innehåll. Tack!

  1. Clara Henry skriver:

   Alltså så himla roligt att se!!! Miljoner tack för fina orden. Hälsa och krama Yannika och Agnes från mig. All kärlek!

 3. Maria skriver:

  Tack för svaret tjejerna blev väldigt glada och imponerade av att få hälsning från dig

 4. Erika skriver:

  Läckande menskopp är aldrig kul… Jag har den svenska koppen från https://www.menskopp.se. Den är lite ”snäppigare” i silikonet, vilket jag tycker gör det lite lättare att få den att öppna upp sig ordentligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp